Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) и руската фармацевтична компания

...
Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) и руската фармацевтична компания
Коментари Харесай

Русия ще достави на България антикоронавирусен препарат Авифавир

Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) и руската фармацевтична компания " Химрар " са договорили доставки на препарата " Авифавир " срещу новия коронавирус за още 17 държави, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на фонда.

" Авифавир " вече е доставен в Беларус, Боливия, Казахстан, Киргизстан, Туркменистан и Узбекистан; очакват се доставки за още 17 страни, посочва РФПИ.

Предвижда се препаратът да бъде доставен в Аржентина, България, Бразилия, Чили, Колумбия, Еквадор, Салвадор, Хондурас, Кувейт, Панама, Парагвай, Саудитска Арабия, Сърбия, Словакия, Южна Африка, Обединените арабски емирства и Уругвай, предаде БТА.

През май т. г. " Авифавир " бе регистриран от руското здравно министерство и стана първият в света препарат въз основа на веществото фавипиравир, одобрен за лечение на Ковид-19. От април в изследванията на препарата са участвали 408 пациенти с потвърден коронавирус в 35 медицински центъра из цяла Русия. През октомври пациентите ще станат общо 460, сочат данни на фонда.

От юни досега в клиниките на 74 от общо 85 региона в Русия са доставени над 60 000 опаковки " Авифавир ", отбелязва ТАСС.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12503  Министър Ангелов: Не се планува ново стягане на ограниченията против COVID-19 Министър Ангелов: Не се планува ново стягане на ограниченията против COVID-19  358 новозаразени с ковид в Гърция за денонощие 358 новозаразени с ковид в Гърция за денонощие  Германия слага австрийската провинция Форарлберг в аления лист Германия слага австрийската провинция Форарлберг в аления лист
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР