Руски свещеник се забърка сам в грандиозен скандал, след като

...
Руски свещеник се забърка сам в грандиозен скандал, след като
Коментари Харесай

Отче наш, да се свети Gucci-то и Louis Vuitton-на ти! Свещеникът Вячеслав живее "смирено" в лукс и охолство

Руски свещеник се забърка сам в грандиозен скандал, след като снимки от Instagram акаунта му показаха, че води охолен начин на живот. Вячеслав Баскаков публикувал снимки с луксозните си обувки и дори джапанки. Свещеникът от Твер далеч не бил смирен служител на Бога, а се глезел с екстравагантни стоки от марки като Gucci и Louis Vuitton.

През миналата седмица снимките на протойерей Баскаков привлякоха внимание, след като интернет потребители обърнаха внимание на нескромния му стандарт на живот.
От тогава насам обаче снимките са свалени и акаунта му е заключен. Лидерите на руската църква порицаха Баскаков за проявата му на лош вкус и съобщиха, че дисциплинарен комитет се е зарекъл да му " върне разума ", пише Guardian.


" Надявам се, че това ще върне овчаря в правия път ", заяви Александър Волков, говорител на руския патриарх Кирил.

" Животът на свещеника не може да бъде разделен между личното и общественото и никой свещенослужител не може да служи като свещеник от сутрин до обяд, а след това да бъде който си пожелае от обяд до вечер ", казва още Волков.

Баскаков се извини в неделя за снимките, заявявайки, че ще понесе наказанието си и ще изтрие Instagram акаунта си, защото не е съумял да се държи смирено и подобаващо.

Въпреки това той отрича да е притежавал каквото и да е от Gucci или Louis Vuitton, твърдейки, че е заснел повечето снимки в магазините. Той дори твърди, че понякога " пришивал " скъпо изглеждащи катарами към обувките си.


" Така че те са всъщност евтини обувки, но изглеждат празнично ", пише протойерей Вячеслав Баскаков.

Източник: dnes.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР