Русия ще позволи на унгарски лекари и медицински специалисти да

...
Русия ще позволи на унгарски лекари и медицински специалисти да
Коментари Харесай

Русия ще позволи на унгарски лекари да се запознаят с процеса на производство на ваксина срещу COVID-19

Русия ще позволи на унгарски лекари и медицински специалисти да наблюдават процеса на производство на руската ваксина " Спутник V " срещу COVID-19, каза днес унгарският външен министър Петер Сиярто, цитиран от Ройтерс.

Сиярто заяви на съвместна пресконференция с руския здравен министър Михаил Мурашко, че това може да ускори процеса на вземане на решение от унгарските власти за евентуално използване на ваксината в Унгария.

Двете страни са се споразумели, че след като унгарски лекари направят посещение следващата седмица, за да се запознаят с процеса на производство на ваксината, Русия ще достави определен брой дози на Унгария, каза Мурашко.

Сиярто заяви, че се водят преговори за евентуално производство на руската ваксина в Унгария.

По думите му Унгария има нужда от качествена ваксина, а въпросът къде е произведена тя е от второстепенно значение, посочва ТАСС, цитирана от БТА.

" Унгария отхвърля всякакви форми на лобизъм във връзка с приоритетността на ваксините. Ваксина се разработва както на Изток, така и на Запад. За нас е важно унгарският народ да получи надеждна и качествена ваксина, а къде е произведена тя е вторичен въпрос ", заяви той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15850  Втора промяна военни се изправят против COVID-19 в лечебните заведения Втора промяна военни се изправят против COVID-19 в лечебните заведения  Ангелов: Ваксините против COVID-19 ще бъдат безвъзмездни и доброволни

Ангелов: Ваксините против COVID-19 ще бъдат безвъзмездни и доброволни  Хакери нападнаха системите на Astra Zeneca Хакери нападнаха системите на Astra Zeneca
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР