Русия отбеляза дневен рекорд от 320 починали от COVID-19. Общият

...
Русия отбеляза дневен рекорд от 320 починали от COVID-19. Общият
Коментари Харесай

Пик на заразата с коронавирус в Русия, маските са задължителни на обществени места

Русия отбеляза дневен рекорд от 320 починали от COVID-19. Общият брой на смъртните случаи там достигна почти 26 600. Външният министър Сергей Лавров се самоизолира след контакт с носител на вируса, съобщава БНТ.

Страната е на 4-то място в света по брой на заразените след Съединените щати, Индия и Бразилия. От днес носенето на маски е задължително на всички места, където се събират много хора, включително градския транспорт, таксита, паркинги, ескалатори и асансьори. Санитарните власти препоръчват нощен час за барове и ресторанти, и дезинфекция на обществените места.

Само в Москва дневно постъпват в болница хиляда пациенти с коронавирус. В града е засилен контрола за носене на маски, посетители в клубове и барове трябва да регистрират мобилните си телефони.

Според московските власти настъплението на заразата се забавя и засега не предвиждат затваряне на икономиката.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13958  Голям брой смъртни случаи от ковид във Англия Голям брой смъртни случаи от ковид във Англия  Мелбърн излезе от съвсем четири месеца карантина Мелбърн излезе от съвсем четири месеца карантина  2569 новозаразени с ковид у нас и още 25 умряли 2569 новозаразени с ковид у нас и още 25 умряли
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР