Ромката Исения Асенова, която е помагала на сирийците, финансирали терористи,

...
Ромката Исения Асенова, която е помагала на сирийците, финансирали терористи,
Коментари Харесай

Това е ромката Исения Асенова, финансирала терористи от Сирия по прочутата схема "хавала"

Ромката Исения Асенова, която е помагала на сирийците, финансирали терористи, е имала от няколко години контакти с лица от мюсюлмански произход. Това става ясно от профила й във фейсбук. 39-годишната жена често е пътувала до Турция и дори си пуска клипчета, на които присъства на мюсюлмански ритуали.



От профила й в социалната мрежа става още ясно, че повечето от хората, с които общува там, са от сирийски произход.

На някои от снимките тя е със забулена глава.



Заедно с лидера на престъпната група Мустафа Алибрахим и останалите сирийци Абдалхай Халум, Атеф Хсара, Сулейман Али Исения е действала в престъпната схема за финансиране на терористи.

Мярката за неотклонение на петимата обвинени за схемата, определена като престъпление срещу Републиката, се гледа при закрити врата днес. Съдът реши да остави в ареста Мустафа Алибрахим, Абдалхай Халум, Атеф Хсара, Сулейман Али и Исения Асенова.

Както БЛИЦ първи писа, те бяха арестувани в петък при акция за разбиване на група за международен тероризъм, издирва се шести.
Проверка на БЛИЦ установи, че соченият за лидер на престъпната група Мустафа Алибрахим е на 60 години и има две дружества, регистрирани в България на адрес " Зона Б-5 ", бл. 27. Едната от фирмите му се занимава с обмяна на валута. В нея той е съдружник с друг сириец, който е с немско гражданство - Хадад Ищеуи.

В другото дружество - " Сиуар " отново сирийци са негови съдружници - Абдалхай Ибрахим и Рафа Ахмед Наг.

Исения е била съседка на Мустафа. Тя е намирала клиенти за поръчки по схемата „ Хавала” – тоест, чрез устни договорки по телефона или с и-мейли за предаване на пари, които физически са се пренасяли от посредник на посредник и така докато стигнат до крайния получател.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР