Родилното отделение на Клиниката по акушерство и гинекология в УМБАЛ

...
Родилното отделение на Клиниката по акушерство и гинекология в УМБАЛ
Коментари Харесай

Затварят до 31 март 2020 г. родилното отделение в УМБАЛ Св. Георги в Пловдив

Родилното отделение на Клиниката по акушерство и гинекология в УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив ще бъде затворено до 31 март тази година, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Пловдив.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2913
Причината е, че главната акушерка на клиниката е дала положителна проба за коронавирус, което бе съобщено по-рано днес от РЗИ. По думите на епидемиолога от Здравната инспекция д-р Милена Панайотова пред БТА, родилките, които са там в момента, не са имали никакъв контакт с акушерката, заразена с коронавирус. Тя е била последно на работа на 17 март и от 18 март си е вкъщи, където се е самоизолирала. От съобщението става ясно, че родилките ще бъдат изписани поетапно.

Главната акушерка на УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив е заразена с коронавирус

На родилното отделение са били връчени необходимите предписания от РЗИ, като едно от тях е персоналът стриктно да спазва всички противоепидемични мерки и да се оборудва със защитни предпазни средства. То ще продължи да работи след изписване на родилките, когато ще последва и крайната му дезинфекция. От РЗИ е изискан списък с всички жени, които са били в родилното помещение и са били обслужвани от заразената с коронавирус акушерка в периода от 13 до 17 март, тъй като към днешна дата те подлежат на 14-дневна карантина. Списък е изискан и на целия персонал на отделението. Семейството на жената също е поставено под домашна карантина.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2913  Папа Франциск за епидемията от ковид: Всички сме в една лодка Папа Франциск за епидемията от ковид: Всички сме в една лодка  Италианският президент: Европейски Съюз би трябвало да реагира, преди да е станало прекомерно късно Италианският президент: Европейски Съюз би трябвало да реагира, преди да е станало прекомерно късно  Проф. Николай Витанов: Наближават решаващите 10 дни на епидемията Проф. Николай Витанов: Наближават решаващите 10 дни на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР