Регионалната здравна инспекция издаде заповед за преустановяване приема на пациенти

Регионалната здравна инспекция издаде заповед за преустановяване приема на пациенти ...

Спират приема на пациенти в столичната Пета МБАЛ, заради потвърдени случаи на COVID-19.


Регионалната здравна инспекция издаде заповед за преустановяване приема на пациенти в столичната Пета МБАЛ, заради потвърдени случаи на COVID-19 в лечебното заведение. В цялата база отново ще бъде извършена основна дезинфекция.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2608
Вътрешното отделение, Пулмологията, Спешният кабинет и Реанимацията в болницата са поставени под карантина веднага, след установяване на случаи на пациенти с коронавирус. 

Според заповедта на СРЗИ, медицинският персонал на клиники и отделения, които не са под карантина, се  поставят под домашна карантина за следващите 14 дни. Те ще се връщат на работа след два отрицателни резултата от проведено изследване за наличие на COVID-19. 

След два отрицателни резултата от изследване за коронавирус, медиците от карантинираните отделения също ще се поставят под домашна изолация за 14 дни.

Затварят за дезинфекция Пета градска болница в София

Всички пациенти на болницата, настанени в отделения извън карантинираните, ще бъдат изписани след приключване на лечението им. Болните от отделения и клиники, които вече са под карантина, ще бъдат изписвани, след приключване на лечението  и получаване на отрицателен резултат от изследване за коронавирус.

Отделението за диализа на пациенти с бъбречни заболявания продължава да функционира с наличния персонал, при стриктно спазване на изолационните и противоепидемични мерки.

Взетите мерки са в съответствие на изискванията на Столичната РЗИ.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2608 Турция може да наложи пълна забрана за излизане, ако ситуацията с COVID-19 се влоши Турция може да наложи пълна забрана за излизане, ако ситуацията с COVID-19 се влоши Млада жена наруши карантината си в Хасково Млада жена наруши карантината си в Хасково Екатерина Захариева: Ще приберем всички европейски граждани координирано и заедно Екатерина Захариева: Ще приберем всички европейски граждани координирано и заедно
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg