Разследването на случая с изнасилването на младата дознателка в Башкирия

...
Разследването на случая с изнасилването на младата дознателка в Башкирия
Коментари Харесай

Осведомен източник накисна дознателката, изнасилена от трима пияни полицаи, че сама ги сваляла

Разследването на случая с изнасилването на младата дознателка в Башкирия придобива нови измерения, след като медиите цитираха неназован източник, според който тя е влязла в кабинета на началника си във въпросната нощ не сама, а с още един човек. Според източника поведението на дознателката било провокативно.


Изнасилената дознателка


" Този случай трябва да се огледа внимателно, а не да се устройва обществен съд. Никой не е замъквал момичето насила в кабинета на началника. Тя влезе вътре, придружена от приятелката си, двете бяха поканени от един от заподозрените ", твърди още източникът. Той, обаче, не съобщава къде е отишла въпросната приятелка и дали е била свидетелка на случващото се в полицейската стая.

Както БЛИЦ писа, 23-годишното момиче, което работело като дознател, се обърнало за помощ към полицията в Уфа, твърдейки, че е било изнасилено. Тя разказала, че през нощта на 30 октомври трима колеги, сред които и непосредствения й началник я завлекли в помещение на отдела по въпросите на миграцията на МВР и я нападнали, извършвайки насилствени, сексуални действия.



За изнасилването са заподозрени трима високопоставени полицаи, срещу които вече е повдигнато и обвинение.
Случаят се разследва от вътрешен отдел и екип, изпратен от Москва.

Източник от полицейските среди в Башкирия разкрива още пред медиите, че жертвата е дъщеря на началника на силовото подразделение на Министерство на вътрешните работи.

Междувременно тримата полицаи, заподозрени в изнасилването, бяха уволнени.

" Взехме решение на уволним тримата ръководители на подразделения на републиканското МВР за извършване на действия, позорящи честта и достойнството на сътрудниците на полицията ", се казва в официалното съобщение на вътрешното ведомство, разпространено във връзка със случая.

По подозрение за изнасилването на 23-годишното момиче са задържани 51-годишен полицейски началник и още двама негови колеги на 50 и на 34 години, заемащи високопоставени постове.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР