Равнището на безработицата в Португалия се е понижило до 6,5

...
Равнището на безработицата в Португалия се е понижило до 6,5
Коментари Харесай

Португалската безработица е спаднала до 6,5 процента през февруари

Равнището на безработицата в Португалия се е понижило до 6,5 процента през февруари спрямо 6,7 процента през януари. Това сочи публикувана днес предварителна оценка, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3412
Националният статистически институт подчертава, че данните все още не отразяват последиците от пандемията от коронавируса.

Броят на заразените с коронавируса в Португалия надхвърли 1000

През февруари общият брой на безработните е бил 336 300, което е с 3,8 на сто по-малко спрямо предходния месец и с 3,1 на сто под отчетеното година по-рано.

При мъжете безработицата е намаляла до 6 процента, а при жените - до 7,1 процента. При младите хора от 15 до 24 години показателят е останал стабилен на равнище 19,5 процента.

Социалистическото правителство залагаше на безработица от 6,1 процента в бюджета си за 2020 година, но вече обяви, че вероятно ще преразгледа икономическите си прогнози, имайки предвид мерките по овладяване на пандемията от COVID-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3412  Заповед не разрешава уличните кафета Заповед не разрешава уличните кафета  Вдигат заплатите на всички здравни служащи в Сърбия с 10% от 1 април Вдигат заплатите на всички здравни служащи в Сърбия с 10% от 1 април  Германия с по-нисък дълг през 2019-а, само че сегашната рецесия излиза скъпо Германия с по-нисък дълг през 2019-а, само че сегашната рецесия излиза скъпо
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР