Пътуването е изтощително, дори и в най-добрите времена. От закъсненията

...
Пътуването е изтощително, дори и в най-добрите времена. От закъсненията
Коментари Харесай

10 от най-невероятните летищни салони в света

Пътуването е изтощително, дори и в най-добрите времена. От закъсненията до претъпканите чакални, има фактори, които изнервят. Но както всички хубави неща в живота, летищата започват да търсят начини да осигурят комфорта на пътуващите - безплатна храна, чаша шампанско или удобни столове.

Някои дори отиват още по-далеч и превръщат престоя в салоните в изживяване – шампанско, басейни, спа процедури… Удоволствия, които не можете да намерите дори и в хотел. Ето кои са най-ексклузивните и забележителни услуги, които летищните салони в света предлагат:
Qantas First Class Lounge, Международно летище Сидни, Сидни
С интериора на Марк Нюзън и храната на Нийл Пери, какво още можете да искате? Дизайнът представя най-доброто от австралийския пейзаж и удобства, които ще се харесат и на най-претенциозните.

Пътешественичка разкри: Истината за моя „ икономичен “ полет за 20 долара и петте грешки, които допуснах

Тук можете да се отпуснете със СПА процедура, а ако сте гладни, да опитате автентична австралийска кухня от истински шеф готвач.
Emirates Business Class Lounge, Международно летище Дубай

Разположено в хотел Concourse B, това е бизнес фоайе, което трябва да посетите поне веднъж. С храната на шведска маса и обширния бар можете да се отпуснете по време на междинното си пътуване със сирене и вино.

А за тези, за които вече минава 17 часа, вътрешният бар ще ви посрещне с шампанско Moët & Chandon.
American Express Centuiron Lounge, Международно летище Хонг Конг

С повече дизайнерски мебели, отколкото можете да предположите, American Express Centurion Lounge в Хонконг е връх на лукса. Тук ще намерите всичко - от осветление на Том Диксън до бар столовете Bertoia по поръчка и масите Eero Saarinen, което прави салона по-скоро шоурум, отколкото летище.

И както всички платинени картодържатели на American Express могат да разберат, достъпът за тях е по-лесен в някои от помещенията, собственост на авиокомпанията.
Cathay Pacific First Class Lounge, Лондон Хийтроу

Един от най-новите салони в Лондон - Cathay Pacific, е изживяване. Любителите на храната трябва да се насочат направо към нудъл бара, където да опитат от разнообразните предложения, преди да се отправят към полета си.

Летим за смешни пари до Барселона, а самолетът до Брюксел струва колкото билет за влак
The Pier, Cathay Pacific First Class Lounge, Хонконг

Един от многото впечатляващи салони в Хонконг е на Cathay Pacific. Тук ще намерите а ла карт предложения, с които устата на всеки ще се напълни със слюнка. Само чуйте – десетки видове прясна паста, панирана патица и специални десерти.

Освен това тук има и малки стаи - студиа, в които да се отпуснете преди полета.

VIP Lounge Club, Международно летище Пунта Кана, Доминиканска република

Като се има предвид, че това е една от най-популярните тропически дестинации за американците, няма нищо чудно в това, че посетителите на летището в Доминиканската република искат да продължат своята почивка.

ВИП салонът на международното летище в Пунта Кана е известен с външния си басейн, който дава съвсем ново значение на удоволствието да гледате пистата.
Qatar Airways Al Safwa First Class Lounge, международно летище Хамад

Визуално един от най-зашеметяващите салони в света, салон Al First Class е в свое собствено царство. Той е само за най-високия клас пътници, пълен е с оригинални произведения на изкуството (закачени като в галерия), ресторант и Спа център с масажи и процедури.

Огромни високи тавани и големи фонтани засилват архитектурното въздействие на салона.
First Class Lounge, летище Токио Ханеда

В истински японски стил, първокласният салон на JAL е изпълнен с невероятна красота и много изненади. Проектиран от японския интериорен дизайнер Ryu Kosaka, пространството е изработено около концепцията за минималистичен дизайн.

Салонът включва висококачествен саке бар, бира Сапоро, впечатляваща селекция от шампанско Laurent-Perrier, съоръжение за почистване на обувки и екип от готвачи, които стоят зад бара на ресторанта в тип " бюфет ".
Lufthansa First Class Terminal, международно летище Франкфурт

Проектиран от германската фирма Hollin + Radoske, пространството е ода за минималистичен, цветно блокиран дизайн. Tук можете да имате личен асистент, стаи за дрямка, бонбонен бар, детска площадка за игри. Идеален е както за европейския елит, така и за пътуващи семейства.
Qantas Lounge, Лондон Хийтроу

Инвестиция в размер на няколко милиона долара, която отне повече от 12 месеца, за да бъде завършена. Салонът Qantas в Хийтроу е по-скоро луксозен хотел, отколкото спирка за престой.

Проектирано от Уудс Баго, пространството е изпълнено с орехово дърво, луксозен мрамор и кожи - всички говорят за перфектния дизайн на летището. Разположен на два етажа, той предлага коктейл бар, шест душа, бизнес зона и много места за почивка.

И, разбира се, с меню от Нийл Пери, това е идеалното място да хапнете преди полета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР