Първият етап от ваксинацията срещу COVID-19 в Пловдивска област, която

...
Първият етап от ваксинацията срещу COVID-19 в Пловдивска област, която
Коментари Харесай

Приключи първият етап от ваксинацията срещу COVID-19 в Пловдивскo

Първият етап от ваксинацията срещу COVID-19 в Пловдивска област, която започна на 27 декември, приключи.

Имунизираните медици са общо 645, от които 338 лекари от болничната и доболнична помощ, 139 специалисти по здравни грижи, 129 души - помощен персонал и дентални лекари - 39. Това каза на специален брифинг областният управител на Пловдив Дани Каназирева, предаде БТА.

В Пловдив и областта ваксинирането се е извършило в 13 болници и в РЗИ.

Каназирева уточни, че най-голям е броят на имунизираните в УМБАЛ " Свети Георги " - 175 и в здравната инспекция, където на 190 медици от Спешна помощ, джипита и стоматолози е поставена първата доза от ваксината. В пети район с център Пловдив бяха получени 975 ваксини, като тези над 645 са били разпределени в областите Пазарджик, Хасково, Кърджали, Смолян и Стара Загора, добави Каназирева.

Заместник-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров съобщи, че все повече са желаещите за ваксинация и към момента те са над 4000 медици в Пловдивска област. Той подчерта, че до момента няма алергични реакции при нито един от имунизираните. И д-р Аргиров, и областният управител изразиха надежда, че през следващите месеци ще има ефект както от започналата ваксинация, така и от предприетите мерки за овладяване на епидемията.

По данни на областната администрация, към момента разкритите легла в болниците в Пловдив и областта са 1156, като от тях 100 са за интензивно лечение. За първата половина на месец декември свободните легла за терапевтично лечение са били средно 177, а за интензивно лечение средно 13, а за втората половина техният брой е съответно 400 и 25. Предстои до края на януари 2021 година да бъдат разкрити още 69 легла в УМБАЛ " Св. Георги ".

През декември от МВР са извършили 10 095 проверки за спазване на карантина, а съвместно с РЗИ 933 проверки за противоепидемичните мерки, връчени са 271 предупредителни протокола за неспазването им, каза още областният управител.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17594  Хора с хранителни алергии могат да се ваксинират с имунизацията на Хора с хранителни алергии могат да се ваксинират с имунизацията на " Астра Зенека "  Проф. Балтов разкри ще има ли скоро разхлабване на ограниченията против COVID-19 Проф. Балтов разкри ще има ли скоро разхлабване на ограниченията против COVID-19  Израел записва рекорден брой новозаразени с COVID-19 Израел записва рекорден брой новозаразени с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР