Първите чартъри с туристи за Северното Черноморие кацнаха във Варна

...
Първите чартъри с туристи за Северното Черноморие кацнаха във Варна
Коментари Харесай

Затварят нощните заведения в курорта Албена

Първите чартъри с туристи за Северното Черноморие кацнаха във Варна преди дни. Част от германските гости са настанени в курорта Албена.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9955
Мерките за сигурност в Албена са едни от най-строгите. Те започват още от бариерата на вилното селище, където всеки автомобил и превозно средство се дезинфекцира. На плажа също всяка сутрин има дезинфекция на чадъри и шезлонги. Това е през целия ден. Същото е положението и в хотелите, и ресторантите.

Христо Пенев - зам.-директор експлоатация в " Албена " АД, съобщи пред БНТ, че снощи е взето решение да бъдат затворени всички нощни заведения в курортния комплекс. По този начин ще се намали струпването на много хора. " Всички помещения са обработени с нанотехнология, която е немска, иновация е в Германия за 2019 година №1. Отделно, всяко помещение, където се настаняват гостите ни, първо се дезинфекцира с тази технология, след това с препарати и преди настаняването на гостите допълнително се минава цялото помещение за дезинфекция ", обясни той.

Гостите биват обслужвани по бюфет масите, в точки, където самите те желаят да се самообслужат, те използват ръкавици. Всички прибори са индивидуално опаковани.

На тенис кортовете задължително всички топки се дезинфекцират, отделно машината, с която се събират те, също е дезинфекцирана. " Стараем се да намалим до минимум контакта на госта до ключови повърхности, при които има възможност да има полепване на вируса ", допълни Христо Пенев.

Според него интересът към Албена всеки ден е все по-го-голям.

Старши мениджър продажби в " Албена” АД Велина Гюмова заяви, че в момента в комплекса има около 2500 човека. " Вече имаме 8 работещи хотела. Поели сме ангажимент да не запълваме базата на 100%. На 27 юни пристигнаха първите немски гости, а вчера и първите гости от прибалтийските пазари ", допълни тя.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9955  Доц. Андрей Чорбанов: Това не е сезонен вирус, няма да изчезне от топлото Доц. Андрей Чорбанов: Това не е сезонен вирус, няма да изчезне от топлото  Кога ще могат да се приберат блокираните български студенти в Китай? Кога ще могат да се приберат блокираните български студенти в Китай?  Петдневна карантина влиза в действие от петък в Западния бряг Петдневна карантина влиза в действие от петък в Западния бряг
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР