Противоепидемичните мерки на Народното събрание са на стойност 54 243

...
Противоепидемичните мерки на Народното събрание са на стойност 54 243
Коментари Харесай

Дезинфекцията на НС струва 54 000 лв.

Противоепидемичните мерки на Народното събрание са на стойност 54 243 лева. Това става ясно от отчет за направените разходи към 30 април, публикуван на сайта на парламента.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8514
Сумата е дадена за дезинфекция на двете сгради на НС - основната и бившия Партиен дом, както и за автопарка на депутатите.

Дариткова направи забележка на депутатите да си носят маските

Закупени са маски, ръкавици и очила за депутатите и служителите на парламента. Парите се от бюджета на Народното събрание, става ясно от справката.

Строгите мерки за опазване здравето на депутатите бяха въведени след 31 март, когато стана ясно, че д-р Хасан Адемов  Хасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва от ДПС е заразен с коронавирус. Още на следващия ден всички депутати баха подложени на PCR тестове, като положителните проби се оказаха още две - на шефката на ПГ на ГЕРБ и на здравната комисия д-р Даниела Дариткова  Даниела Дариткова Д-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е и колежката ѝ Даниела Малешкова. След това парламентът заработи в режим на извънредно положение, като се събираше извънредно за конкретни закони.

Сградите бяха дезинфекцирани и се въведоха строги мерки в тях. Дезинфектанти бяха поставени на входовете на пленарната зала, а на всеки от депутатите бяха раздадени маски и ръкавици.

На всеки час се прави дезинфекция на парламентарната трибуна. Микрофоните се почистват и при поискване от депутат, ако дискусията е предизвикала силно разгорещяване на колегите му, говорили преди него.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8514  Путин организира работна среща в Кремъл след близо два месеца на работа от резиденцията си Путин организира работна среща в Кремъл след близо два месеца на работа от резиденцията си  Главният консултант на английския министър председател не съжалява за пътуването си, няма да подава оставка Главният консултант на английския министър председател не съжалява за пътуването си, няма да подава оставка  Душко Маркович: Черна гора е първата свободна от ковид страна Душко Маркович: Черна гора е първата свободна от ковид страна
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР