Проблемът с леглата започва да става осезаем. Болницата ни е

...
Проблемът с леглата започва да става осезаем. Болницата ни е
Коментари Харесай

Лекар от Инфекциозна болница в София: Достигнахме предела на възможностите си

" Проблемът с леглата започва да става осезаем. Болницата ни е на предела на възможностите да приема пациенти ".

Това каза в интервю за БНР д-р Трифон Вълков от Инфекциозна болница в София. Той уточни, че в здравното заведение има единични свободни легла, които са освободени от пациенти, които ежедневно се изписват, но много бързо се запълват - дори в рамките на едно дежурство. По думите на д-р Вълков със заповед на министъра на здравеопазването може да се увеличи легловата база, но кадровият проблем е факт в цялата страна. " Доброволците са решение на проблема, макар и отчасти, защото умората в екипите е огромна. Проблемът с медицинските сестри е по-голям, отколкото с лекарите. Сестрите са на предела на възможностите си ", добави той.

Д-р Трифонов посъветва пациентите със симптоми да се свържат с личните си лекари и да се правят тестове само на тези, които имат разгърната клиника. " При положителен резултат и развити някакви симптоми да потърси медицинска помощ, независимо от стадия на заболяването ".



Според д-р Трифон Вълков предприетите противоепидемични мерки са достатъчни, ако се спазват стриктно. " Не виждам в обществото притеснение от нарастването на случите на заразени с коронавируса. Неизпълнението на мерките е проблем ", подчерта той.

Опитът в диагностиката и лечението на коронавирусната инфекция медикът определи като вероятна причина за успокоението сред обществото и подценяването на сериозността на заболяването. Д-р Трифонов припомни, че в Инфекциозна болница е базиран и Координационният център за разпределение на пациенти с Covid и сподели, че поради това там могат да се видят пациенти във всеки стадии на болестта и с различно протичане на заболяването.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13989  Фандъкова разкри ще затворят ли столичните ясли и детски градини поради COVID-19

Фандъкова разкри ще затворят ли столичните ясли и детски градини поради COVID-19  Новото Коронавирус поделение във Велики Преслав остава с един доктор Новото Коронавирус поделение във Велики Преслав остава с един доктор  В Загреб вкараха гратис паркиране към всички здравни институции В Загреб вкараха гратис паркиране към всички здравни институции
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР