При изследване на персонал на Дома за стари хора в

...
При изследване на персонал на Дома за стари хора в
Коментари Харесай

Заразен с коронавирус персонал в Дома за стари хора в Сливен

При изследване на персонал на Дома за стари хора в Сливен за Covid-19 чрез метода на пуловете, пет от тях са дали положителен резултат, съобщават от община Сливен.

Днес са тествани с PCR тестове 23-ма души. Изследвани са общо 54 души персонал, включително и от Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост-2.

Всички резултати от Защитеното жилище са отрицателни. Днес са взети пулове на целия персонал от Центровете за настаняване от семеен тип – 43 души.

След като по-рано този месец беше установено огнище в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост на селище „ Качулка “ Община Сливен предприе допълнително тестване за Covid-19 за всички услуги от резидентен тип. На 31 октомври изтича карантината на домуващите в „ Качулка “. При потребителите и персонала заболяването е протекло без усложнения и не се е наложила хоспитализация. Домът работи при нормален график, с наличния персонал и доброволците, които се включиха след призива на Общината.



29 свободни легла за болни с Covid-19 има на разположение във всички болници в област Сливен Общо леглата в ковид отделенията разполагат със 115 легла, съобщи областния управител Чавдар Божурски по повод усложняващата се епидемична обстановка. От тези легла заетите в момента в отделенията са 54, а в триажите са 24.

Чрез РЗИ се проучват възможностите за разкриване на допълнително легла в Котел и още две частни болници в Сливен, съобщи областния управител Чавдар Божурски. В Сливен вече работи една лаборатория за PCR тестове.

" Знаете също, че МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ разкри дарителска сметка за PCR лаборатория в болницата. Необходими са още 5 хиляди лева, за да се достигне необходимата сума ", посочи Божурски, цитирана от БНР.

Към момента не е постъпвало искане от Регионалното управление на образованието за преминаване на начални училища към дистанционно обучение.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14013  Усложнена е конюнктура в ямболската болница Усложнена е конюнктура в ямболската болница " Св. Пантелеймон "  Ангажираните с COVID-19 ще получат нарастване на заплатите Ангажираните с COVID-19 ще получат нарастване на заплатите  Изменя се държавното решение по отношение на договорите за обезпечаване на Remdesivir Изменя се държавното решение по отношение на договорите за обезпечаване на Remdesivir
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР