Призоваваме потребителите да сверяват дали данните са правилно въведени при

...
Призоваваме потребителите да сверяват дали данните са правилно въведени при
Коментари Харесай

Потребителите да сверяват дали данните са правилно въведени при купуване на е-винетка

Призоваваме потребителите да сверяват дали данните са правилно въведени при купуване на е-винетка. Когато си купуват винетка потребителите трябва да бъдат изключително внимателни и да сверяват дали данните са правилно попълнени. Това заяви доц. Георги Балабанов, експерт в Национално ТОЛ управление пред Нова телевизия.

Той обясни, че в закона и нормативните актове е записано, че потребителят носи отговорност за правилно въведени данни при купуване на електронна винетка.

Вписването на символите от регистрационния номер на пътните превозни средства в уеб сайта и мобилното приложение за купуване на електронна винетка може да бъде и на кирилица, и на латиница, но да съответства на символите в самия регистрационен номер. При изписването на номера се въвеждат само букви и цифри. В случай, че регистрационният номер съдържа тире, точка или интервал те не се въвеждат. Буквените символи от регистрационния номер се изписват с главни букви.

Пример:
Правилно: СВ0000НР; ОВ0000ВТ; ВР0000РВ
Грешно: SV0000NR; OV0000VT; VR0000RV
Символите 0 (нула) и О (буква О) не са взаимозаменяеми. За цифра от номера трябва да се изпише 0 (нула), а за буква - " О ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР