Препарат, който е потенциално способен да предотврати развитието на COVID-19

...
Препарат, който е потенциално способен да предотврати развитието на COVID-19
Коментари Харесай

Препарат, помагащ за предотвратяване на развитието на COVID-19, се изпитва във Великобритания

Препарат, който е потенциално способен да предотврати развитието на COVID-19 при хора, заразени с новия коронавирус, е изпитван във Великобритания, предаде ТАСС, като се позова на британския в. " Гардиън ", информира БТА.

Терапевтичният метод с използване на набор моноклонални антитела е разработен от британско-шведската компания АстраЗенека и от клиниката на Юнивърсити колидж в Лондон.

Учените се надяват, че вкарването на антитела у хората от рискови групи ще ги пази от заразяване в течение на 6 до 12 месеца. Използването на препарата може да стане в тези случаи, в които ваксинацията би била вече късна, тоест в течение на осем дни след непосредствен контакт с носителя на вируса. Формирането на имунитет след ваксинирането може да отнеме около месец, докато вкарването на антитела би трябвало да помогне на организма да се справи с вируса в кратки срокове.

Създателите на препарата смятат, че той ще бъде полезен най-вече на хора с максимален риск от зараза, в това число посетители на болници, студенти, хора в старчески домове. При успешни изпитания и бързо одобрение от регулаторните органи, новото средство може да започне да се продава през март или април.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17361  45 хиляди са към този момент искащите медици да се имунизират

45 хиляди са към този момент искащите медици да се имунизират  45 хиляди са към този момент искащите медици да се имунизират 45 хиляди са към този момент искащите медици да се имунизират  Създателят на първата Коронавирус ваксина разкри по кое време пандемията ще бъде овладяна

Създателят на първата Коронавирус ваксина разкри по кое време пандемията ще бъде овладяна
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР