Премиерът на Чехия Андрей Бабиш е отправил към председателката на

...
Премиерът на Чехия Андрей Бабиш е отправил към председателката на
Коментари Харесай

Бабиш предлага една ампула с ваксина срещу коронавируса да се използва за шест вместо за пет дози

Премиерът на Чехия Андрей Бабиш е отправил към председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложение да се използва ваксината срещу коронавирус, съдържаща се в една ампула, за шест ваксинации вместо за пет, както става сега в страните от ЕС, предаде БТА, citirajki ТАСС.

" Вчера вечерта предложих на председателката на ЕК Фон дер Лайен Европейската агенция за лекарствата да разреши бързо да се правят по шест ваксинации с една ампула от ваксината на Пфайзер и Бионтех вместо пет. Това е изпробвано в САЩ. Такава практика одобри и израелското министерство на здравеопазването. От много чешки болници до мен достигна информация, че съдържанието на една ампула без проблем може да съответства на шест дози от ваксината ", заяви Бабиш.

Според него ако се издаде подобно разрешение, то страните в ЕС ще могат да увеличат с 20 процента количеството на дози от ваксината.

Така например Чехия вместо 8 милиона дози ще разполага с 9,6 милиона дози.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17487  Тристранката заседава изключително през днешния ден. Удължават мярката 60/40? Тристранката заседава изключително през днешния ден. Удължават мярката 60/40?  Тази година няма да се състои новогодишната заря при Бранденбургската врата в Берлин Тази година няма да се състои новогодишната заря при Бранденбургската врата в Берлин  Над 1 000 към този момент са медиците в страната, които са се ваксинирали против COVID-19 Над 1 000 към този момент са медиците в страната, които са се ваксинирали против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР