Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви днес пред

...
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви днес пред
Коментари Харесай

Северна Македония очаква от Сърбия 8000 дози от ваксината на Пфайзер

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви днес пред медиите, че Сърбия се е съгласила да помогне на страната с 8000 дози от ваксината на Пфайзер, съобщава " Независен весник ", цитирана от БТА.

Президентът на Сърбия Александър Вучич е предложил да дари ваксините, но Заев е заявил, че ваксините ще бъдат платени по редовната им цена.

Имам честта да съобщя една добра новина. Сърбия чрез президента Вучич ни предложи помощ и ние я приехме. Те се съгласиха да ни дадат 8000 ваксини на Пфайзер. Аз съм благодарен и искам от името на целия македонски народ да изразя благодарност на Сърбия. Това е сериозен акт на приятелство, каза Заев.

Имаме убава, среќна вест. Добиваме 8.000 Фајзер вакцини од Србија. Претседателот Вучиќ денес ми потврди дека Србија ќе...
Публикувахте от в
Премиерът изтъкна, че през последните няколко дни държавата търси подкрепа и помощ от други страни за ваксини, преди да пристигнат първите 5850 дози идния месец.

Преди Нова година той обеща, че и България ще помогне с ваксини на Македония, пише скопският вестник.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18458  Вижте по какъв начин ще се връщат учениците в клас Вижте по какъв начин ще се връщат учениците в клас  Проф. Мурджева: Няма изследвания за взаимоотношение на имунизациите с други медикаменти Проф. Мурджева: Няма изследвания за взаимоотношение на имунизациите с други медикаменти  Как Израел води в международната акция за имунизация Как Израел води в международната акция за имунизация
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР