През последното денонощие в Китай за първи път от януари

През последното денонощие в Китай за първи път от януари ...

Нито един новозаразен с коронавирус и нито един починал в Китай.


През последното денонощие в Китай за първи път от януари не е регистриран нито един новозаразен с коронавируса, няма регистриран и смъртен случай, съобщи тази сутрин държавният комитет по хигиената и здравеопазването на страната, цитиран от ТАСС, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8402
Според съобщението в медицинските учреждения в Китай се намират още 79 пациенти с COVID-19 (трима са оздравелите за последния ден), като само при 9 от тях болестта протича в тежка форма.

Основен източник на заразата в страна напоследък бяха пристигащи от чужбина, но и техният брой значително спадна, тъй като границите на страната са почти напълно затворени за чужденци. Функционират само няколко международни въздушни линии, от които могат да се ползват и китайски граждани.

Според официалната статистика в КНР са излекувани 94,3 процента от заразените, чийто брой от началото на епидемията през декември надвиши 89,2 хиляди. Починалите са над 4600, като показателят на смъртността е 5,58 на сто. От 15 април досега в страната официално няма смъртни случаи от коронавируса, с изключение на такива, добавени със задна дата при коригиране на статистиката.

Китайските власти не включват в общата статистика, а споменават в друга графа безсимптомните носители на вируса, каквито в страната до момента са 370 души. Повечето от тях са в централната провинция Хубей, откъдето тръгна епидемията, и са под постоянно медицинско наблюдение.

Въпреки постоянното снижение на равнището на риска в по-голямата част от страната, правилата за епидемиологична безопасност на обществени места повсеместно се запазват.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време: 

 
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 8402 Куба твърди, че с лекарства собствено производство е снижила смъртността при COVID-19 Куба твърди, че с лекарства собствено производство е снижила смъртността при COVID-19 Рамзан Кадиров е с коронавирус? Той е настанен в болница Рамзан Кадиров е с коронавирус? Той е настанен в болница  COVID-19 съсипа една от най-големите световни компании за коли под наем COVID-19 съсипа една от най-големите световни компании за коли под наем
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg