Президентът и премиерът на Сърбия Александър Вучич и Ана Бърнабич

...
Президентът и премиерът на Сърбия Александър Вучич и Ана Бърнабич
Коментари Харесай

Вучич и Бърнабич са изпратили послание до китайския лидер Си Дзинпин за критичната ситуация около Сърбия

Президентът и премиерът на Сърбия Александър Вучич и Ана Бърнабич са помолили посланика на Китай да предаде на ръководството на странта си, че Белград никога не е бил в по-тежка ситуация, съобщава белградското радио „ Б92 “, цитирано от Фоксу.

Според информацията на медията, посланик Ли Манчанг е отговорил, че ще уведоми президента на Китай Си Дзинпин за инцидента в Северна Митровица. Вучич и Бърнабич, както пише „ Б92 “, са информирали дипломатическия представител на Китай за последните събития „ след сутрешното нападение на части на РОСУ (косовските специални части) в Северна Митровица “.

Президентът и премиерът на Сърбия са поискали от посланик Ли да предазде на Си Дзинпин, че Белград никога не е бил в по-трудна ситуация, въпреки своите постоянни призиви за мир и стабилност и сериозен и отворен подход за решаването на всички проблеми.

„ Нападението на частите на РОСУ в Северна Митровица показа, че КФОР, разбирай НАТО, абсолютно съзнателно са заблуждавали цялата общественост и днес на всички е ясно по чия команда и в полза на кои сили са лъгали представителите на НАТО “, е заяви президентът Вучич, според цитата на „ Б92 “. Премиерът Бърнабич, от своя страна, е заявила, по повод въвеждането на 100-процентови мита върху сръбските стоки от косовското правителство, за което очаква реакция от Европейския съюз, че това е нарушение на

Споразумението за стабилизация и асоциация, както и на ЦЕФТА (Централноевропейско споразумение за свободна търговия) и че този въпрос е в компетенциите на ООН, тъй като ЮНМИК е един от подписниците и в този смисъл се очаква подкрепата на Китай в „ най-важната световна организация “. Посланик Ли е заявил, че Китай разбира много добре какво се случва в Косово и че това е вече познатият сценарий за нападение срещу интегритета на Сърбия. Китайският дипломатически представител е подчертал, че през деня президентът Си ще бъде информиран за всички и че Сърбия може да разчита на подкрепата на Китай.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР