Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор

...
Президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор
Коментари Харесай

Румен Радев: Време е и министър-председателят да се смири и да приеме истината

Президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на взе участие в Общинския кризисен щаб в Благоевград. След заседанието той разкритикува действията на правителството, свързани с Бюджета за 2020 г.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3423
„ 10 години ни обещават и ни говорят, че имало резерви. Всяка година се харчат милиарди от т.нар. излишък без никакви правила. Кризата обаче показа, че хазната е празна и трябва заем”, заяви държавният глава пред журналисти.

Бойко Борисов: Започваме тестването за COVID-19 на изложените на риск! Следващата сряда ще има пакет от мерки за кредитите

По думите му заемът трябва да се харчи под строг обществен контрол, за да не стане така, че парите да потънат. " От моя страна няма конфронтация и няма прекратяване на диалога. Ветото, което наложих, коригира опасни разпоредби в Закона, които даже ГЕРБ осъзнаха и приеха. Време е и министър-председателят да се смири и да приеме истината, както го направиха и собствените му депутати. Сега не е време за сърдити пози и за емоционални вълнения “, каза още държавният глава.

„ Основателно е притеснението във връзка с поставената задача – всички лечебни заведения да обособяват отделни звена за борба с коронавируса. В тази ситуация това крие риск напълно да се блокират болниците и да направи невъзможно лечението на остри хронични, онкологични, кардиологични и спешни случаи. А хората стоят вкъщи и чакат. Това рискува, по мнението и на много специалисти, да повиши смъртността далеч над тази от коронавирус “, заяви още президентът Радев.

Той отбеляза, че едно от предложенията, което се е оформило в процеса на дискусия, е да се обособи звено, което да бъде подсилено с анестезиолози, лекари, сестри от другите болници, така че да има ясно разделение на потоците, и там да се обособят всички, заразени с коронавирус. „ За да може другите болници с тежки случаи да продължат да обслужват пациенти. Това е жизнено важно, за да не блокираме здравната система. Благодаря на ръководствата на болниците, които участваха в тази дискусия. Това ще бъде отправено към министъра на здравеопазването във връзка с тази заповед “, подчерта Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Той използва възможността да благодари и на хората на първа линия – лекари, полицаи, доброволци, служители в транспорта, търговията, социалните системи, учителите и на всички, които в тези трудни условия изпълняват дълга си. „ Благодаря на Кризисния щаб за полаганите огромни усилия и създадената организация за борба с коронавируса “, допълни президентът Радев.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3423  Депутатка от ГЕРБ: Благодарност към тези, които без да мислят избавят живот Депутатка от ГЕРБ: Благодарност към тези, които без да мислят избавят живот  В Австралия лимитират продажбите на алкохол В Австралия лимитират продажбите на алкохол  Вътрешна македонска революционна организация с декларация във връзка заемите Вътрешна македонска революционна организация с декларация във връзка заемите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР