Президентът Доналд Тръмп спря пътуването на официалната американска делегация за

...
Президентът Доналд Тръмп спря пътуването на официалната американска делегация за
Коментари Харесай

Тръмп спря делегацията на САЩ за Давос

Президентът Доналд Тръмп спря пътуването на официалната американска делегация за Световния икономически форум в Давос следващата седмица. Причината е, че значителна част от федералната администрация не работи вече почти месец заради спора на Белия дом и Конгреса за федералния бюджет, станал заложник на финансирането на стената по границата с Мексико.
Малко преди това Тръмп спря по същата причина посещението на Нанси Пелоси - председателят на Камарата на представителите, в централата на НАТО в Белгия, Египет и Афганистан, което той нарече " едноседмична екскурзия ". Решението му бе възприето като форма на отмъщение заради това, че тя предложи той да отложи насроченото за 29 януари годишно обръщние " За състоянието на съюза " пред двете камари на парламента и цялото висше ръководство на страната.
Когато федерален служител на такова ниво пътува в чужбина и особено в зона на военен конфликт се използват държавни и военни самолети. Тръмп спря и делегацията на Пелоси, включваща конгресмени, и им предложи - с доза сарказъм - да си купят билети за пътнически самолети. Пътуването и графика му не е било предвидено да се съобщават от съображения за сигурност, но писмото на Тръмп го разкри.
Заради спора за разблокиране на администрацията Тръмп се отказа от пътуване до форума в Давос и се очакваше американската делегация да ръководят държавният секретар Майк Помпео и министърът на финансите Стивън Мнучин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР