Председателят на сръбския парламент Ивица Дачич и министърът на вътрешните

...
Председателят на сръбския парламент Ивица Дачич и министърът на вътрешните
Коментари Харесай

Председателят на сръбския парламент ще се ваксинира първи с руската ваксина Спутник V

Председателят на сръбския парламент Ивица Дачич и министърът на вътрешните работи Александър Вулин ще се ваксинират днес против коронавирус с руската ваксина Спутник V, съобщават сръбските вестници, предаде БТА. Те ще бъдат ваксинирани в института " Торлак ".

Епидемиологът професор Весна Шулягич, началник на отделението за превенция и лечение на болнични инфекции в сръбската ВМА, призова населението да се ваксинира, защото само така коронавирусът ще бъде поставен под контрол. Преди десетина дни тя се ваксинира с първата доза на Пфайзер/Бионтех и заяви, че се чувства добре и че е щастлива и доволна, пише в. " Новости ".

" Трябва да мислим за свободата след ваксинирането. Когато се защитим достатъчно, ще можем да се виждаме с близките си, да пътуваме, да лекуваме всички пациенти, не само хората с Ковид ", каза проф. Шулягич. В началото на пандемията тя е имала страх от неизвестното, а сега, когато се е запознала с вируса, се страхува от неговите последици.

Родителите на сръбския президент Александър Вучич са се заразили с коронавирус и баща му е приет в болница на 1 декември с двустранна бронхопневмония, съобщи държавният глава, цитиран също от вестник " Новости ". " Баща ми спада в групата от 80 000 души на възраст над 75 години, които трябва да се ваксинират първи. Той обаче иска само руската ваксина ", каза президентът. Той заяви, че никой от семейството му още не се е ваксинирал, отхвърляйки обвинения от опозицията за кражба на ваксини.

По-рано Вучич каза, че представителите на властта ще се ваксинират с различни ваксини, за да покажат на гражданите, че всички ваксини за добри и да мотивират гражданите да се ваксинират.

Вучич поздрави за Коледа висшите представители на Сръбската православна църква и всички вярващи, които празнуват Рождество Христово по Юлианския календар. Днес той заминава за Атон, за да посрещне Рождество в Хилендарския манастир, където ще разговаря с игумен Методий. Вучич е склонен да инвестира допълнително във възстановяването на манастира, който пострада в голям пожар през 2004 г., информира " Новости ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17910  Премиерът на Канада: Притеснен съм от бавното движение на имунизацията против COVID-19 Премиерът на Канада: Притеснен съм от бавното движение на имунизацията против COVID-19  Осветиха бойните флагове и знамената светини на Българската войска

Осветиха бойните флагове и знамената светини на Българската войска  Всеки 4-ти с COVID-19, изгубил подушване, не го възвръща и след 2 месеца Всеки 4-ти с COVID-19, изгубил подушване, не го възвръща и след 2 месеца
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР