Правителството на Германия иска ЕС координирано да забрани полетите от

...
Правителството на Германия иска ЕС координирано да забрани полетите от
Коментари Харесай

Германия също е за координирана забрана на полетите от Великобритания

Правителството на Германия иска ЕС координирано да забрани полетите от Великобритания, съобщи днес в. " Билд ", който се позовава на източник от кабинета. Берлин настоява забраната да бъде от 21 декември до 6 януари. Без отговор остава въпросът дали ще бъдат разрешени връзките с територията на ЕС по море и по тунела под Ламанша. Това е реакцията на Германия на появилата се във Великобритания мутация на COVID-19.

Канцлерът Ангела Меркел днес ще разговаря с френския президент Емануел Макрон по този повод, посочва ТАСС.

На 14 декември министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок съобщи, че британските учени са открили нов, мутирал тип на коронавируса, с който може да е свързано бързото разпространение на болестта в Югоизточна Англия. По думите му първоначалният анализ показва, че този вариант на вируса се разпространява по-бързо от известните щамове.

На извънредна пресконференция вчера премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън обяви, че по предварителни данни новият тип коронавирус може да е със 70 процента по-заразен и добави, че британските експерти засега не са открили доказателства той да причинява по-голяма смъртност, отбелязва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17056  Има ли лекарство, което бие резултата на имунизациите против COVID-19? Има ли лекарство, което бие резултата на имунизациите против COVID-19?  Испания упорства за съгласуван отговор за полетите от Англия Испания упорства за съгласуван отговор за полетите от Англия  Франция обмисля да прекъсне въздушните връзки с Англия Франция обмисля да прекъсне въздушните връзки с Англия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР