Постоянното хълцане може да се окаже един от редките симптоми,

Постоянното хълцане може да се окаже един от редките симптоми, ...

Постоянното хълцане е сред редките симптоми на COVID-19


Постоянното хълцане може да се окаже един от редките симптоми, с които се проявява заболяването, предизвикано от новия коронавирус, пише британският в. "Сън", предава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11281
Изданието цитира публикация в американското списание "Джърнъл ъв имърджънси медисин". В него е описан случая на 62-годишен пациент от Чикаго, който страдал от захарен диабет, хипертония и исхемична болест на сърцето. През месец април той потърсил медицинска помощ заради продължаващо от четири дни непрекъснато хълцане. При това при него не били открити такива основни симптоми на COVID-19 като кашлица, секреция в носа, болки в гърлото и гръдната област, загуба на вкус и обоняние.

COVID-19 може да доведе до частична загуба на слух месеци след заразяването

При по-подробно изследване пациентът се оказал с повишена температура - 37,3 градуса, а тестът за COVID-19 показал положителен резултат. На рентгеновите му снимки проличало леко потъмняване в белите дробове. След тези анализи хълцащият човек бил настанен в отделение за пациенти с коронавирус, където състоянието му се влошило.

Американецът бил лекуван с антималарийния препарат хидроксихлорохин и след три дни бил изписан в стабилно състояние.

Учените изтъкват, че това е първият случай с продължително хълцане, установен при пациент с COVID-19 и описан в медицината.

Те обръщат внимание на лекарите да следят и за други подобни симптоми при пациенти с COVID-19, тъй като коронавирусът не престава да ни изненадва с необичайните си проявления.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 11281 Вижте къде са новите случаи на COVID-19 у нас Вижте къде са новите случаи на COVID-19 у нас В Сингапур започват клинични изпитания на ваксина срещу коронавируса В Сингапур започват клинични изпитания на ваксина срещу коронавируса 195 са новите случаи на коронавирус у нас 195 са новите случаи на коронавирус у нас
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg