По повод Заповед РД-01-50/ 26.01.2021 на здравния министър проф. ,

...
По повод Заповед РД-01-50/ 26.01.2021 на здравния министър проф. ,
Коментари Харесай

Защо е нужно, преболедувалите COVID-19, да си правят задължителен PCR-тест?

По повод Заповед РД-01-50/ 26.01.2021 на здравния министър проф., която въвежда, считано от 29 януари, пристигащите в страната трябва да предоставят документ за негативен резултат от PCR-тест.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в страната и членовете на техните семейства, които не представят документа, се поставят под 10-дневна карантина. Изключение от изискването за отрицателен резултат от PCR-тест се допуска за водачите на автобуси, извършващи международен превоз, водачите на товарни автомобили, извършващи или приключващи международен превоз, екипажите на плавателни съдове и въздухоплавателни средства, пограничните работници и транзитно преминаващите през страната.

По този повод от Novini.bg. отправяме официално запитване към здравното министерство защо е нужно хората, преболедували COVID-19 да си правят задължителен PCR-тест, за да могат да влязат в България. Научно доказано е, че те имат изградени антитела срещу вируса. За пример даваме най-засегнатата от вируса държава САЩ, където подобна рестрикция не е наложена.

По-рано днес от здравното ведомство разпространиха три заповеди на министър Ангелов, съдържащи график за връщане на всички ученици в редовна форма на обучение и поетапно възстановяване на нормалния учебен процес в страната.

С друга заповед от 1-ви февруари ще заработят кината при 30% натовареност. Фитнесите пък ще могат да приемат до 50% от максималния брой трениращи. Моловете също отново ще работят, но малолетните и непълнолетните ще трябва да в тях само с придружител.

От 1 март ще заработят заведенията за хранене и развлечение с изключение на нощните обекти. Ще трябва да са с 50% капацитет и отстояние между облегалките от метър и половина.

До 30 април гражданите в обществения транспорт и закритите обществени места ще трябва да са задължително с маска за лице. Отпада използването на шлемове или други средства, покриващи носа и устата. Изключение се допуска за клиентите на местата за хранене и питейните заведения, децата до 6-годишна възраст и изказващите се на публични събития.

По разпореждане на премиерът Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г НОЩ реши да се разхлабят постепенно извънредните мерки заради пандемията от COVID-19, за задължителен PCR-тест на влизащите в страната, обаче не е ставало дума.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18908  Ирландия вкарва карантина в хотел за идващите от Бразилия и Южна Африка Ирландия вкарва карантина в хотел за идващите от Бразилия и Южна Африка  Испанският министър председател назначи нов здравен министър Испанският министър председател назначи нов здравен министър  Математик изясни за какво нощните заведения са по-рискови Математик изясни за какво нощните заведения са по-рискови
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР