Получихме указания от министър-председателя да извършим проверки на новосъздадените COVID

...
Получихме указания от министър-председателя да извършим проверки на новосъздадените COVID
Коментари Харесай

Започват спешни проверки на новосъздадените COVID отделения

Получихме указания от министър-председателя да извършим проверки на новосъздадените Коронавирус отделения. На база Закона за МВР от днес започнахме проверки и консултации с ръководителите на болничните заведения.

Това обяви на брифинг главен комиср Николай николов, директор на ГДПБЗН.

" Идеята е да осигурим достатъчно безопасност на пациентите и лекарските екипи, както и да предотвратим такъв инцидент, какъвто възникна в Румъния преди два дни, при който загинаха 10 души. Нашите органи по места ще влязат във връзка с ръководителите на болничните заведения и ще проверят осигурени ли са всички условия на безопасност. С министър Ангелов се разбрахме, че най-важното е възможно най-бързо да евакуираме болните хора при евентуален инцидент. Това е тежка задача, но не е неизпълнима. На второ място трябва да проверим всички изградени инсталации в новите отделения и да проверим дали персоналът, който лекува болните, е добре запознат с мерките за безопасност. Нашите колеги имат още за задача там, където няма все още планове, да изготвят такива. Плановете ще са съвместна реакция и адекватна намеса. Там, където вече има такива планове, ще ги актуализират. Задачата ни е да заедно с персонала да реагираме възможно най-бързо и да не допускаме жертви. Реалните проверки започват от утре и до петък ще имаме резултати ", разкри главен комисар Николов.

" Оказваме помощ на Центъра за спешна помощ в София, като транспортираме по-леки слечаи на болни с COVID-19. До момента сме се отзовали на 502 сигнала. При нас заразените служители са под 200, което прави около 2% ", заяви от своя страна старши комисар Красимир Шотаров.

" Положили сме максимални усилия нашите служители да бъдат максимално защитени, когато отиват в Центъра за спешна помощ в София. Готови сме да помагаме и на други спешни центрове в страната, но към момента няма такива искания към нас. Следим внимателно ситуацията с нашите служители, защото ние също сме част от обществото. Правим всичко необходимо, за да предпазваме и защитаваме нашите служители. Искам да благодаря много и на доброволците, които ни помагат ", добави той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15102  Коронавирус в България: неуспех е най-подходящата дума Коронавирус в България: неуспех е най-подходящата дума  Иран записва рекорден брой нови случаи и умряли от COVID-19 Иран записва рекорден брой нови случаи и умряли от COVID-19  Европейска комисия улеснява обезпечаването на филантропична помощ за страни под европейски наказания Европейска комисия улеснява обезпечаването на филантропична помощ за страни под европейски наказания
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР