Полева болница в Лондон ще бъде използвана, ако е необходимо,

...
Полева болница в Лондон ще бъде използвана, ако е необходимо,
Коментари Харесай

Полева болница в Лондон ще отвори отново заради задаващ се недостиг на легла в интензивните отделения

Полева болница в Лондон ще бъде използвана, ако е необходимо, за да бъдат разтоварени другите лечебни заведения в британската столица, заяви днес министърът на здравеопазването Мат Ханкок, цитиран от БТА.

Той говори след изтичане в медиите на официални документи, според които има опасност до две седмици градът да остане без свободни болнични легла. Прогнозите бяха публикувани от изданието " Хелт сървис джърнъл ". Според тях дори пациентите с COVID-19 да се увеличават с най-ниския възможен темп, до 19 януари лондонските болници пак ще изпитват недостиг от близо 2000 легла за интензивно лечение.

Помолен да коментира тези прогнози, Ханкок заяви, че е обезпокоен от напрежението, под което е поставена Националната здравна служба. Британското правителство пренасочва допълнителни ресурси към местата, където натискът е най-голям, отбеляза той.

" Например, в Лондон, правим така, че да е сигурно, че Болница " Найтингейл " ще бъде в готовност и при нужда ще може да разчитаме на нея ", каза Ханкок.

Болница " Найтингейл " е полева болница, която беше отворена в британската столица в началото на пандемията, припомня Ройтерс. От вторник Англия отново е под пълна карантина. Училищата са затворени, а на хората бе наредено да си стоят у дома, докато властите се опитват да ограничат разпространението на инфекцията, засилило се донякъде и заради силно заразната нова разновидност на коронавируса.

Вчера за първи път от април броят на регистрираните смъртни случаи за денонощие в Обединеното кралство надхвърли 1000. Починалите в страната от началото на пандемията общо са над 77 300 - най-големият брой в Европа. Лондон и Югоизточна Англия са най-засегнатите райони от новия щам.

Болница " Найтингейл ", която се помещава в Конгресен център " Ексел " в източната част на британската столица, първоначално беше разкрита за интензивно лечение на COVID-19, но в нея бяха настанени за лечение само 51 пациенти, преди през май да бъде демонтирана.

" Хелт сървис джърнъл " съобщи, че болницата е преобразувана за прием на пациенти без COVID-19, възстановяващи се от операции и други процедури, за да се облекчи нуждата от безпрецедентно голям брой легла на други места.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17986  COVID-19 може да повреди мозъка, без да проникне в него COVID-19 може да повреди мозъка, без да проникне в него  Унгария има намерение да удължи периода на отдалеченото образование в гимназиите Унгария има намерение да удължи периода на отдалеченото образование в гимназиите  Бразилска компания ще изиска незабавно използване на съветската ваксина Спутник V Бразилска компания ще изиска незабавно използване на съветската ваксина Спутник V
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР