Повече от неприятни емоции се наложи да преживеят семейството и

...
Повече от неприятни емоции се наложи да преживеят семейството и
Коментари Харесай

Семейство погреба свой роднина, за да разбере 20 дни по-късно, че е жив

Повече от неприятни емоции се наложи да преживеят семейството и близките на починал от COVID-19 92-годишен мъж, след като стана стана ясно, че в болницата, в която е бил хоспитализиран, е допуснала грешка, обявявайки го за мъртъв.

Недоразумението е от градчето Санта Мария де Фейра в Северна Португалия, когато роднините на 92-годишен мъж били уведомени, че той не е успял да пребори коронавируса и издъхнал.

Пациентът е бил хоспитализиран преди около два месеца с дихателни проблеми и по време на престоя си в болницата се е инфектирал с COVID-19. На 10 януари семейството му било информирано, че той е починал и два дни по-късно бил погребан, но тялото му така и не било разпознато заради въведените здравни протоколи покрай пандемията.

Миналата събота, 20 дни след погребението, от ръководството на лечебното заведение се свързали със семейството и обяснили, че била станала грешка и че мъжът всъщност е бил жив.

Разбирам, че в такива времена лекарите са пренатоварени с много работа, но силно се надявам, че това недоразумение ще послужи за поука и няма да се повтари в бъдеще с нечие друго семейство, сподели в интервю за Jornal de Notícias синът на 92-годишния мъж.

От болницата обясниха, че семейството всъщност е погребало съвсем друг човек, чиито роднини също вече били уведомени за допусната грешка.

Веднага щом разбрах новината, отидох в болницата и се видях с баща ми. Беше здрав и в съзнание, не скри радостта си синът на 92-годишния пациент.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19224  " Спутник V " може да защищава от COVID-19 повече от 2 години  Белгия обмисля законодателни промени за възбрана на износа на медикаменти Белгия обмисля законодателни промени за възбрана на износа на медикаменти  Словения: Ситуацията с ковид не се усъвършенства Словения: Ситуацията с ковид не се усъвършенства
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР