Пловдивчанката Ивелина Панова, която бе ударена от шофьор на джип

...
Пловдивчанката Ивелина Панова, която бе ударена от шофьор на джип
Коментари Харесай

Пловдивчанката, ударена от шофьор на БМВ: Полицията се опитва да омаловажи случая

Пловдивчанката Ивелина Панова, която бе ударена от шофьор на джип БМВ Х5, e подала жалба в Окръжна прокуратура, в която се възмущава от тенденциозното отношения на пловдивската полиция към случая и настоява прокуратурата да вземе необходимите мерки той да не бъде неглижиран.
Инцидентът стана на 5 септември на бул. „ България”, докато Панова пътувала с автомобила си Опел Астра след линейката, която превозва съпругът й, който е с инсулт. По пътя джип БМВ Х5 няколко пъти се опитва да се вклини между нея и линейката, а на кръстовището до „ Алати” водачът слиза и започва да крещи по Ивелина. Тя се опитва да му обясни ситуацията, но той заявява, че не го интересува, и й забива юмрук в лицето през отворения прозорец на опела. Съпругът й Добрил, който вижда ситуацията през стъклото на линейката, слиза да й помогне, следва го медицинската сестра, разтревожена за състоянието му.
Шофьорът на БМВ-то изчезва, а Панова пристига в „ Евромед” със съпруга си, където след като той е приет, тя е прегледана и получава амбулаторен лист. След сигнал на пловдивчанката до TrafficNews случаят влезе във всички медии, последваха и тв репортажи. Реакцията на пловдивската полиция обаче бе доста изненадваща.
На 8 септември сутринта, на извънреден брифинг, директорът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков заяви, че „ не е имало физическо насилие от страна на водача на джип срещу шофьорката и нейния съпруг, който е бил в линейката”. Той допълни още, че веднага след инцидента е разпитан и шофьорът на линейката, потърсени са и свидетели, но информацията за физическо насилие не е потвърдена от никой. Шофьорът на джипа е разказал пред органите на реда, че не е бил допуснат от водачката на лекия автомобил да мине пред нея и затова я спрял да й поиска обяснение. Мъжът бил с чисто криминално минало. Също така Илков заяви, че към онзи момент няма предоставено медицинското удостоверение от потърпевшата.
„ Тиражира се невярна информация за развоя на събитията и имам съмнения за тенденция. Отрича се неговото виновно поведение, отрича се той да е сторил каквото и да е наказуемо деяние и се прави опит действията му да се омаловажат или направо да се отрекат. Изявленията на полицейския ръководител, че става въпрос за едва ли не нормална разправия на пътя, която не е „ нищо особено “ два дни след инцидента, правят изключително негативно впечатление”, пише Панова до прокуратурата.
Тя е категорична, че е била ударена и има трима свидетели на удара - съпругът й, сестрата и шофьорът на линейката.
„ Дори да се приеме, че няма убедителни доказателства той да ме е ударил, цялостното му поведение - безпардонно, арогантно и с чувство на безнаказаност, да ми препречи пътя на пътното платно, да слезе от колата си и на публично място афектирано да крещи, предявявайки обвинения и претенции за моето поведение като водач, при това виждайки и напълно ясно разбирайки, че се касае за спешен пациент, превозван с линейка, и неговата съпруга - това е хулиганство”, пише в жалбата възмутената жена.
Панова отправя молба към прокуратурата да се занимае с коректността на работата на полицейските органи, работили по случая, и да проверят дали няма прикрит конфликт на интереси и прави ли се опит вината на водача да бъде прикрита.
Искрено се надявам, че няма тенденция, но забелязвам някои смущаващи обстоятелства, които създават подозрения в тази посока, коментира за TrafficNews. bg адвокатът на пострадалата Кирил Николов. Първото е, че се твърди, че няма очевидци, което не е вярно. Второто е, че няма медицинско свидетелство, а такова има. И третото е, че както личи от изказване на директора на полицията, поведението на непознатия нападател е твърде очевидно омаловажено като противоправна постъпка. Няколко пъти той казва " случай на пътя, който не е нищо особено ".
А в едно ежедневие на пътя, в което българските водачи на МПС и особено тези, които управляват висок клас автомобили, проявяват безпрецедентна арогантност да се разправят на пътя хулигански със или без причина, разглежданият случай представлява елемент от непоносимата за цялото общество картина и не може да бъде омаловажаван като някакъв невинен инцидент. Разглежданият случай е изключително дразнещ, имайки предвид, че силно разтревожена, пострадалата жена е съпровождала болния си съпруг. Това не само не е възпряло нападателя, а когато съпругът й е слязъл от линейката, той е посегнал и на него.
Дори да се приеме, че не могат да бъдат събрани доказателства за нанесения удар, то постъпката сама по себе си е хулиганска проява. Това е наказуемо деяние и само това е достатъчно да се вземат мерки и ако има правоохранителни органи, на които можем да разчитаме, законът предвижда бързи и ефективни процедури, по които извършената постъпка да бъде наказана. Вместо това до датата на подаване на жалбата в Окръжна прокуратура е нямало образувано наказателно производство, заключи адвокат Николов.
Факт е, полицията прави всичко възможно, за да запази в тайна името на виновния водач. То не бе оповестено, а той самият също не направи никакъв опит да защити своята позиция.
TrafficNews.bg по свои канали научи, че мъжът, който е бил зад волана на беемвето, е строителен предприемач, родом от Ямбол, който живее със съпругата си в Пловдив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР