Пловдивчанин успя да отмени глоба от 300 лева, заради това,

...
Пловдивчанин успя да отмени глоба от 300 лева, заради това,
Коментари Харесай

Наказаха мъж от Пловдив, че пие бира, но последва обрат

Пловдивчанин успя да отмени глоба от 300 лева, заради това, че е пил бира на обществено място в града под тепетата. Оказа се, че актът му е пълен с грешки - от датата и часа, мястото и правната квалификация, та чак до липсата на каквото и да е нарушение, защото е абсолютно възможно бирата да е била безалкохолна.
Казусът на въпросния " нарушител " е комичен, като се има в предвид, че в продължение на няколко месеца, полицаи наложиха редица подобни глоби на дръзващи да пият бира пловдивчани в квартал " Кючук Париж ", пише " Трафик ".
Според полицейската сводка, на дежурния телефон в Първо районно, бил получен сигнал за вдигане на шум след 23 часа в района на ул. " Димо Хаджидимов ". Униформени посетили адреса и заварили компания приятели на маса в двора на заведение " Елида ". Според сведенията, дадени от полицая, заведението не работило, ала тъй като масите и столовете не се прибирали, пловдивчаните ги използвали. Въпросният " нарушител " на алкохолната забрана държал пластмасова бутилка от 1 литър с надпис „ Каменица “. Полицаите прибрали в районното компанията и съставили актове за употреба на алкохол на обществено място.
За дата в акта те записали следващият ден, тъй като го съставяли минути след полунощ, ала датата на съставяне и на извършване на нарушение са две съвсем различни неща. Следващата грешка в акта е мястото на нарушението, а именно " тротоара пред адрес ул. " Димо Хаджидимов ", но това съвсем не е било така - компанията се е намирала зад заграждени в градината на затворилото заведение " Елида ". От там идва и третият порок на акта, а именно правната квалификация, тъй като правилната се крие в член 4 от същата наредба: „ употребата на алкохолни напитки и други упойващи вещества, извън определените по съответния ред места “.
Най-шеговит /не можем да преценим за коя страна/ обаче е фактът, че акта пада дори само заради факта, че не може да се установи нарушение, тъй като полицаите са записали марката на бирата, но не и алкохолното ѝ съдържание, което трябва да надмина 0,5% vol. Тъй като има съдебна практика по въпроса, Районният съд в Пловдив е приел, че след като съответния бранд бира има безалкохолен аналог, то е абсолютно невъзможно да се твърди, че консумацията не е била именно от този вид пиво.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР