Пловдивският апелативен съд за втори път отказа предсрочното освобождаване на

...
Пловдивският апелативен съд за втори път отказа предсрочното освобождаване на
Коментари Харесай

Съд пресече напъните да бъде освободен от затвора убиеца на 4-годишния Паоло

Пловдивският апелативен съд за втори път отказа предсрочното освобождаване на Георги Сапунджиев от Стара Загора, който прегази 4-годишния Паоло през 2014 година, съобщава Trafiicnews.bg.
Така той ще трябва да изтърпи остатък от 1 година и 10 дена от наложеното му наказание, което е шест години лишаване от свобода. Той бе признат за виновен за това, че през юни 2014-а, при управление на МПС е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 4-годишиното дете.
От съда обясняват, че цялостната оценка на затворническата администрация е, че при изпълнението на наказанието на Сапунджиев преобладават положителните тенденции и, че корекционният процес е довел до значителни позитивни резултати. В резултат на това той многократно е награждаван с домашен отпуск, а след преминавал на лек режим с „ Ползване на годишна почивка, извън затворническото общежитие “.
В мотивите към атакувания съдебен акт апелативните съдии са изследвали подробно всички представени становища от администрацията на затвора и с основание е посочено, че доброто поведение в затвора, участието в трудови и други мероприятия и липсата на нарушения на реда е необходимо да са правило при изпълнение на наказанието „ лишаване от свобода “, а не да се приемат като изключение, водещо задължително до предсрочно условно освобождаване.
Припомняме, че Окръжният съд в Стара Загора пусна предсрочно Сапунджиев от затвора, но след това Апелативният съд под тепетата отмени решението на предходната инстанция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР