Пик неизбежно ще има и ние се катерим към него.

...
Пик неизбежно ще има и ние се катерим към него.
Коментари Харесай

Проф. Витанов предупреди какво се очаква на Великден заради COVID-19

Пик неизбежно ще има и ние се катерим към него. Имаме модел на това как заразата се разпространява в България, Гърция и Сърбия. В началото на епидемията те са били доста по-добре от нас. С течение на времето там случаите се увеличават и мерките се затягат сериозно. Това каза пред Нова ТВ. проф. Николай Витанов, част от Националния щаб за борба с коронавируса.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3674
От коментара му става ясно и какви са аргументите за искането за удължаване на извънредното положение до 13 май. Проф. Витанов посочи защо е важно забраните да се спазват.

Борисов в специално обръщение към нацията: Длъжни сме да ви защитим!

" Празниците винаги са проблематични. Това означава, че много хора ще се съберат на едно място, което може да доведе до нарушаване на карантината. Двете Източноевропейски страни, които са в сравнително добра ситуация са България и Унгария. Към тях можем да отнесем и случая на Дания. Първите 10 дни от епидемията те са били дори по-добре от нас. Само за 5 дни ситуацията обаче се влошава много. Мерките не са били достатъчно взискателни “, каза той.

Специалистът си послужи с метафора, за да каже, че става въпрос за " ефекта на дългия пас - хора от огнища на заразата могат да отидат на нови места, където той не присъства. Така броят на заразените да се увеличи.

" Нашата ситуацията зависи силно от това, как хората ще се държат по празниците. Най-лошият вариант е пикът да се отложи с още три седмици и броят на заразените за ден да се увеличи над 3 пъти ", посочи още проф. Витанов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3674  Влакови вагони и игрища стават болнични отделения в Индия Влакови вагони и игрища стават болнични отделения в Индия  Хасан Адемов подсилен от обичания футболен клуб в борбата против COVID-19 Хасан Адемов подсилен от обичания футболен клуб в борбата против COVID-19  Болен от ковид е настанен в болничното заведение в Петрич Болен от ковид е настанен в болничното заведение в Петрич
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР