Пет месеца след началото на епидемията от COVID-19 Белгия днес

...
Пет месеца след началото на епидемията от COVID-19 Белгия днес
Коментари Харесай

Белгия за първи път отчете ден без починали от COVID-19

Пет месеца след началото на епидемията от COVID-19 Белгия днес отчете за пръв път ден (13 юли) без нито един починал от новата заразна болест. Досега жертвите в страната по официални данни са 9787, а броят на заразените достига общо 62 781 души.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10408
Наблюдава се слабо повишение в броя на новооткритите заразени - от средно 85 дневно миналата седмица, до 95 в последните дни. Властите уточняват, че броят на постъпилите в болница продължава да спада и това е добър знак.

Белгийското министерство на външните работи внесе промени в списъка на " сигурните " ( " зелените " ) държави от ЕС, до които може да се пътува спокойно. От този списък временно отпадат България, Хърватия, Люксембург и Румъния. Посочените четири страни вече са в " оранжевата " група - от пътниците до тези държави ще се изискват данни от изследване за зараза или дори карантина.

В Германия и Белгия ще тестват ваксина срещу коронавируса върху близо 4000 доброволци

Белгийците са призовани да пътуват до тези държави с повишено внимание. Същите мерки важат за пътуващите до части от Австрия, Испания, Италия, Португалия, Чехия, Полша, Великобритания и Швейцария.

Местни медии съобщават, че гражданин завежда дело срещу Белгия за осигуряване на достъп в аптеките до тестове за антитела за Ковид-19 по примера на Франция. Говорител на белгийските здравни власти обяснява, че подобен тест в лабораторни условия струва десетина евро и би могло да бъде извършван и в аптеките, с изчакване на резултата за няколко минути.

Белгия отчете за пръв път под 10 жертви за денонощие от началото на епидемията

Той отбелязва, че засега това е забранено в страната и уточнява, че дори подобен тест да се направи, той много често може да отчете антитела, само ако пробата е взета 2-3 месеца след заразяването. По неговите думи, дори резултатите да отчетат антитела, това може да означава само временна защита от ново заразяване.

Миналата седмица белгийското правителство направи стъпка назад и върна задължението за носене на маски на всички закрити обществени места. Разрешава се маските да се махат само при ядене и пиене, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10408  Пакистан записва нови 1979 случая на заразяване с ковид Пакистан записва нови 1979 случая на заразяване с ковид  Руски вестник: Вирусът на свикването поразява човечеството Руски вестник: Вирусът на свикването поразява човечеството  Доц. Чорбанов: Днес имаме 8 умряли от COVID-19, само че всекидневно у нас умират 300 души от други заболявания Доц. Чорбанов: Днес имаме 8 умряли от COVID-19, само че всекидневно у нас умират 300 души от други заболявания
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР