Патентно ведомство на Република България приключи внедряването на Система за

...
Патентно ведомство на Република България приключи внедряването на Система за
Коментари Харесай

Патентно ведомство успешно внедри Система за управление на качеството – БДС ISO 9001:2015

Патентно ведомство на Република България приключи внедряването на Система за управление на качеството съгласно стандарта ISO 9001 (2015). Окончателният външен одит се проведе на 15-16 октомври 2018 г.
Системата за управление на качеството е внедрена успешно, разработена е съгласно изискванията на Международния стандарт за качество ISO 9001. Тя обхваща всички процеси и дейности, оказващи влияние върху качеството на административното обслужване в администрацията на Патентно ведомство на Република България, както и създаване на увереност във всички заинтересовани страни, че ще им бъдат предоставяни услуги, съобразени с техните нужди и очаквания.

Политиката по управление на качеството очертава рамката на общите стратегически цели на администрацията на Патентно ведомство на Република България и ангажимента й за непрекъснато подобряване на ефикасността на Системата за управление на качеството.

Внедряването на Системата за управление на качеството е част от Договора за сътрудничество между Патентно ведомство на Република България и Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост, а именно - „ ECP5 Подкрепа за внедряване на Системи за управление на ведомствата по интелектуална собственост”.
За бързото и ефективно внедряване спомогна отличното сътрудничество и обмен на знания и опит, поддържани по време на процеса по внедряване, между Патентно ведомство на Република България и Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO). Резултатите и извлечените поуки ще бъдат от полза и за останалата част от националните ведомства, участващи в проекта.




Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР