Паспортът за ваксиниране да е медицински документ, а не за

Паспортът за ваксиниране да е медицински документ, а не за ...

Евролидери: Паспортът за ваксиниране да е медицински документ


Паспортът за ваксиниране да е медицински документ, а не за пътуване на този етап. Това са заявили част от европейските лидери на провеждащата се видеоконференция, посветена на отговора на COVID-19.

Информиран източник уточни, че досега са се изказали 12 от тях, както и върховният представител по външната политика Жозеп Борел, съобщава БНР.

Лидерите са подчертали, че остават много въпроси за прозрачността и графика за доставка на различните ваксини. По повод ограничителните мерки те са заявили, че границите трябва да останат отворени, но са призовали за ограничаване на пътуванията, които не са от първостепенно значение.

Видеоконференцията продължава и в момента.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 18655 Отмениха карнавала в Рио Отмениха карнавала в Рио За невиждан ръст на заразата предупреди водещ учен, предсказал пандемията през 2017 г. За невиждан ръст на заразата предупреди водещ учен, предсказал пандемията през 2017 г. Израел ще издава "зелени пропуски" на ваксинираните лица Израел ще издава "зелени пропуски" на ваксинираните лица
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg