Парламентът на Португалия продължи до 8 декември извънредното положение в

...
Парламентът на Португалия продължи до 8 декември извънредното положение в
Коментари Харесай

Парламентът на Португалия удължи с 15 дни действието на извънредното положение

Парламентът на Португалия продължи до 8 декември извънредното положение в страната, въведено заради коронавируса, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Предложението за 15-дневното удължаване дойде от португалския президент Марселу Ребелу де Соуза.Режимът на извънредно положение бе въведен на 9 ноември и действието му изтичаше на 23 ноември. Сега той ще действа от 24 ноември до 8 декември.

Властите забраняват движението на обществени места от 23 ч. до 5 ч. от понеделник до петък и от 13 ч. до 5 ч. през уикендите.

Първоначално мерките важаха за 120 общини, но после обхванаха 191 общини, тоест 80 процента от 10-милионното население на страната.

Утре ще има заседание на португалското правителство, на което ще бъдат обявени нови мерки в борбата с коронавируса.

Общо заразените в Португалия са вече 249 498 от началото на пандемията, като за последното денонощие новите случаи са 6489. Починалите общо от началото на пандемията са 3762, като за последното денонощие те са 61.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15413  Италианската провинция Южен Тирол организира всеобщо тестване за ковид Италианската провинция Южен Тирол организира всеобщо тестване за ковид  Броят на инфектираните с ковид в Европа надвиши 15 милиона души Броят на инфектираните с ковид в Европа надвиши 15 милиона души  Трима учители и четирима души медицински личен състав са измежду новозаразените с COVID-19 в област Сливен Трима учители и четирима души медицински личен състав са измежду новозаразените с COVID-19 в област Сливен
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР