Париж, Франция. Екип на от мястото на събитието. Световната премиера

...
Париж, Франция. Екип на от мястото на събитието. Световната премиера
Коментари Харесай

Ето го новото Renault Megane - 100% електрическо

Париж, Франция. Екип на от мястото на събитието.

Световната премиера на новото Renault Megane се състоя преди минути на автомобилното изложение в Мюнхен, но наш екип имаше възможността да го види и да разбере подробности няколко дни по-рано, когато французите от Renault направиха специална предпремиера. Имахме обаче ембарго по темата до днес, когато е и официалната премиера на модела.
`Ето

Става дума за Megane E-Tech Electric - вторият мейнстрийм електромобил на Renault след ZOE. Това, което можем да кажем за новия Megane е, че той е 100% електрически, визията му не е авангардна и в нея ясно личат гените на модела. Това е типичен хечбек, но с малко по-висок клиренс - 180 мм. Така, можем да кажем, че електрическата кола е позиционирана някъде между кросоувър и хечбек територията.
`Ето

Megane E-Tech е серийна версия на миналогодишното концептуално возило Megane eVision, но визията е доста променена. Както можете да видите от снимките, които направихме във френската столица, автомобилът има сходни пропорции с новия кросоувър Nissan Ariya, с който споделя една и съща платформа - CMF-EV и електрическо задвижване, но в същото време продължава еволюцията на модела.
`Ето

Още интересни подробности от външния вид са, че на Megane E-Tech комбинира изскачащи дръжки на предните със скрити дръжки за задните врати. Другото интересно, което е и в основата на по-високия клиренс на автомобила са 20-цоловите джанти (опция, стандартно 18 инча), които придават много интересен облик на електромобила.
`Ето

Megane E-Tech Electric първоначално ще се предлага 60kW батеря, която ще осигури автономен пробег от 470 км в WLTP цикъл на изпитване. Това е повече (+20 км) от това, което Renault първоначално съобщи. Другото любопитно е, че батерията е изключително тънка, като това прави пространството в салона доста голямо.
`Ето

Багажникът е с обем 440 литра. Уникалната (според нас) пропорция на колата се дължи на увеличеното междуосие (2 700 мм), както и на късите надвеси (75 и 80 мм, съответно отзад и отпред). Това и 20-цоловите джанти придават неповторим облик на иначе стандартната хечбек форма на колата.
`Ето

Електромоторът е разположен отпред и изненадва с иновационно маслено охлаждане. Той е с мощност 216 конски сили и разполага с максимален въртящ момент от 300 Нм. Инженерите обещават и много прецизно кормилно поведение, както и истинско удоволствие от шофирането, но това ще разберем със сигурност по време на първите тестове на автомобила, които предстоят.
`Ето

Вероятно електрическият двигател на предната ос ще произвежда 215 к.с., но ще трябва да изчакаме официалното издание, за да потвърдим тези цифри. В салона новият Megene поразява с огромни екрани - пред водача и този на мултимедията. Дизайнерите определено са се стремили да избегнат повечето, но не всички, физически бутони и превключватели.
`Ето

Освен двата отделни дисплея, единият за приборите пред водача, а другият, толкова често срещаният в електрическите превозни средства през последните години, масивен екран, подобен на таблет, на централната конзола, под който ще намерите малък набор от физически бутони, трябва да обърнем внимание и на квадратния волан, който изглежда ще се превърне в нова тенденция в автомобилния свят.
`Ето

В продажба моделът влиза от следващата година, ще се произвежда във фабриката на Renault в Северна Франция, а това което трябва да отбележим още, е че новият Megane E-Tech Electric ще се продава заедно с настоящите хечбек и комби с двигатели с вътрешно горене.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР