Очаква се нова коалиционна формула следващата година, ако правителството се

...
Очаква се нова коалиционна формула следващата година, ако правителството се
Коментари Харесай

Политолог с взривяваща прогноза за коалицията през следващата година

Очаква се нова коалиционна формула следващата година, ако правителството се стабилизира. Това каза политологът доц. Румяна Коларова, предава " Фокус ".

„ Не мисля, че става въпрос за нов партньор. Първоначално възприетата формула всяка от трите малки формации автоматично да е началник в някоя сфера меко казано се е разчупила. В изпълнителната власт присъствието на националистическите формати ще бъде ограничено “, каза тя.

Според доц. Румяна Коларова управляващите ще трябва да се справят с редица проблеми в предстоящата година. Повишаването на доходите е ангажимент, който са те са поели и няма как да не го следват. Ще бъде важно до каква степен кабинета ще може да овладее инциденти, които могат да ерозират стабилността му.

Според нея сме свидетели на триъгълник, в ъглите на който стоят управляващи, президент и БСП, и хората с техните искания. Трябва обаче да се прави разлика между президента и БСП, обясни тя.

Развитието на отношението между Гърция и Македония направи услуга на българското председатество. Радикална промяна към отношението към страната ни няма, допълни тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР