Оцеляването на бездомниците в Русе през зимата и в условията

...
Оцеляването на бездомниците в Русе през зимата и в условията
Коментари Харесай

Приют в Русе иска PCR тест от бездомни хора, за да ги настани

Оцеляването на бездомниците в Русе през зимата и в условията на пандемия е под въпрос. За да бъдат настанени в местния център трябва да имат направен PCR тест за тяхна сметка. Те обаче нямат пари да го платят и са обречени да останат на улицата при минусови температури.

Над 150 са бездомниците в Русе. Преди пандемията много от тях получаваха топла стая и храна в приюта " Добрият самарянин ". Заради коронавируса обаче настаняването им става само с отрицателен PCR тест, съобщава БНТ.

Бездомниците обаче няма как да го платят, а омагьосаният кръг се затваря и от факта, че нямат лични лекари, които да им издадат направление за изследването.

Областният кризисен щаб в Русе е запознат с абсурдната ситуация и търси вариант за настаняването на хората, изпаднали в беда.



В Пловдив и София вече са успели да реагират на ситуацията. Разходите за тестовете на бездомните хора се поемат от РЗИ и Общината.

" Преди постъпването в центъра се прави тест на потребителя, този тест е безплатен за него, за да можем да сме спокойни. Ако той дойде във време, в което е трудно да се направи веднага тест, той се изолира в отделно помещение и след тестването тогава влиза ", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

В пловдивския приют за бездомни все още има 14 свободни места за настаняване.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16120  Франция записва над 14 000 новозаразени с COVID-19 за последното денонощие Франция записва над 14 000 новозаразени с COVID-19 за последното денонощие  Повторният COVID-19 протича по-тежко и е с мутирал вирус Повторният COVID-19 протича по-тежко и е с мутирал вирус  Областната болница в Ямбол още веднъж приема незабавни пациенти Областната болница в Ямбол още веднъж приема незабавни пациенти
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР