Охранители, шофьори, готвачи и медицински персонал от мъжки пол са

...
Охранители, шофьори, готвачи и медицински персонал от мъжки пол са
Коментари Харесай

Охранители, шофьори и готвачи най-често умират от COVID-19 във Великобритания

Охранители, шофьори, готвачи и медицински персонал от мъжки пол са сред най-честите жертви с фатален край на COVID-19 във Великобритания, съобщава в. " Дейли мейл ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7741
Изданието цитира данни на Националната статистическа служба на Обединеното кралство.

Великобритания ще поставя под 14-дневна карантина пристигащите на нейна територия

Анализът е направен въз основа на 2 494 летални случая, предизвикани от пандемията и установени сред граждани на трудоспособна възраст от 20 до 54 години в Англия и Уелс, предаде БТА.

Данните са били събирани до 20 април. Почти две трети от починалите са били мъже /1612 души/, а показателите за смъртност в тази група са достигнали 9,9 починали на 100 хиляди души. При жените този показател е 5,2 починали на 100 хиляди. Великобритания ще представи насоки за възобновяване на работата на някои компании.

Великобритания регистрира повече от 31 000 починали от COVID-19

" Британското правителство ще представи по-късно днес насоки за възобновяването на работата на някои компании ", заяви премиерът Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, след като представи пътна карта за постепенното разхлабване на ограничителните мерки, въведени заради коронавируса.

Отговаряйки на въпроси в парламента след критиките, че не е дал достатъчно ясни нови насоки, Джонсън посочи, че правителството му разчита работодателите да бъдат разумни при решаването на въпроса с персонала, който не може да се върне на работа заради трудности, свързани с грижите за децата.

" Бъдещето на британската правителствена схема, която покрива заплатите на над 6 милиона работници в компании, засегнати от коронавируса, ще бъде представено утре ", допълни Джонсън.

Схемата, по която се плащат 80 процента от заплатите на персонала, който е пуснат във временен отпуск, трябва да изтече в края на юни, макар че финансовият министър Риши Сунак каза миналата седмица, че тя няма да приключи рязко.

Най-уязвими се оказали охранителите от мъжки пол - тук показателите достигат 45,7 летални изхода на 100 хиляди души. При шофьорите на такси числата са респективно 36,4 на 100 хиляди, а при готвачите починалите са 35,9 на 100 хиляди. При водачите на автобуси се наблюдават 24,6 починали на 100 хиляди, при обслужващия медицински персонал - 23,4 на 100 хиляди. Във всички случаи става дума за работници от мъжки пол.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7741  Доц. Ангел Кунчев за изследването за COVID-19 в Пловдив: Методиката е доста подробна и комплицирана Доц. Ангел Кунчев за изследването за COVID-19 в Пловдив: Методиката е доста подробна и комплицирана  За първи път от 10 март - под 1000 заболели от COVID-19 в интензивни отделения в Италия За първи път от 10 март - под 1000 заболели от COVID-19 в интензивни отделения в Италия  Втори ден без умряли от COVID-19 в Гърция Втори ден без умряли от COVID-19 в Гърция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР