Официалното издание на АвтоВАЗ публикува първите снимки на модифицирания джип

...
Официалното издание на АвтоВАЗ публикува първите снимки на модифицирания джип
Коментари Харесай

Ето я Lada-та Niva, която ще участва на Дакар

Официалното издание на АвтоВАЗ публикува първите снимки на модифицирания " джип " Lada Niva, който ще участва в рали-маратона " Дакар " през януари 2022 г. Руската кола, произведена през 1984 година, е претърпяла голяма модернизация. Автомобилът ще трябва да измине около шест хиляди километра.

Ралито ще се проведе от 2 до 14 януари в Саудитска Арабия. Швейцарски пилоти от Niva Red Legend Team ще участват в категорията Dakar Classic, където ще бъдат допуснати автомобили, участвали в ралито Париж-Дакар през миналия век. За този клас организаторите на състезанието ще подготвят малко по-лесен маршрут, отколкото за съвременните състезателни автомобили. Участниците обаче ще трябва да преодолеят около шест хиляди километра.
`Ето

Основните технически изисквания за ретро автомобили са свързани с наличието на обикновен двигател. Останалата част от спортната Niva е претърпяла сериозни модификации. На покрива на всъдехода инженерите инсталират въздухозаборници, а отпред се появяваи допълнителна оптика. Почти всички пластмасови елементи са изчезнали от интериора на Lada Niva. Освен това в кабината са поставени метален ролкейдж, състезателни седалкис многоточкови колани и ново табло.
`Ето

В момента модифицираната Niva е изпратена в Швейцария, където пилотите продължават да се подготвят за " Дакар ". Очаква се яркочервени пламъци и други декоративни елементи да бъдат нанесени върху каросерията на всъдехода преди състезанието. Предстоящото състезание ще бъде първото за Lada Niva през последните 35 години.
`Ето

В началото на юни стана известно, че Lada Niva ще се завърне на международния рали-маратон " Дакар " в специална категория. Състезателният " джип " е построен на базата на ВАЗ-2121, който швейцарските спортисти купуват от Новосибирск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР