От 27 януари до 1 март 2021 г. Белгия въвежда

...
От 27 януари до 1 март 2021 г. Белгия въвежда
Коментари Харесай

Белгия въвежда временна забрана за туристически и други несъществени пътувания

От 27 януари до 1 март 2021 г. Белгия въвежда временна забрана за всички пътувания от и до страната с цел туризъм или поради други несъществени причини, независимо дали тези пътувания се осъществяват с въздушен, автомобилен, морски или железопътен транспорт. Това съобщиха Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Брюксел ще се допускат само съществени пътувания, налагащи се по следните причини:

Убедителни семейни причини (събиране на семейства; посещения при съпруг или партньор, който не живее под същия покрив, след представяне на правдоподобни доказателства за стабилна и трайна връзка; пътувания, свързани със съвместно упражняване на родителски права, граждански и религиозни сватби, погребения или кремации (на роднини);

Хуманитарни причини (пътуване по медицински причини и продължаване на медицинско лечение; придружаване на възрастно или непълнолетно лице, на лице с увреждания или друго уязвимо лице; посещение на роднини, които получават палиативни грижи);

Причини, свързани с образование и изследвания;

Причини, свързани с упражняване на професионалната дейност;
Други причини, като грижи за животни; уреждане на правни задължения (ако това не може да се извърши по електронен път); спешни ремонти, необходими за безопасността на превозното средство, и смяна на жилище, както и пътувания между райони по границата, свързани с ежедневни дейности.

Гражданите, пътуващи до и от Белгия, трябва да представят декларация за истинност на заявените обстоятелства, свързани със съществено пътуване, която трябва да бъде подкрепена с необходимите документи. Образец на декларацията ще бъде предоставен допълнително от компетентните белгийски власти.

До 1 март се запазват всички останали ограничения и изисквания при пътуване от и до страната. Всички пристигащи в Белгия граждани на възраст над 12 години, които нямат белгийско гражданство или статут на постоянно пребиваващи в страната, са задължени да представят при пристигането си сертификат за отрицателен PCR тест от коронавирус, направен в рамките на не повече от 72 часа преди пристигането.
За пристигащите, които имат белгийски лични документи и разрешение за постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в Белгия, не е нужен предварителен PCR тест. Тестът се прави след пристигането в Белгия. На всички, които не спазят задължението да си направят тест в първия ден след пристигането, се налага автоматично глоба от 250 евро.
Всеки гражданин, който пристига в Белгия след престой над 48 часа в България или друга рискова страна, трябва да спазва задължителна 7-дневна карантина. Карантината може да приключи само след отрицателен PCR тест, извършен на седмия ден от карантината.

Изключение от задължителната карантина се прави само за пътуващите, които ще пребивават в Белгия по-малко от 48 часа. Ако престоят в Белгия на пътник, подлежащ на карантина, е с продължителност по-малка от 7-дневния карантинен период, този пътник може да напусне страната преди изтичането на срока на карантината.

Остава изискването и всички, които пътуват за Белгия със самолет или кораб, да попълнят и изпратят по електронен път преди пътуването, но не по-рано от 48 ч. Преди пристигането си в Белгия, електронен формуляр Passenger Locator Form (PLF) на HTTPS://TRAVEL.INFO-CORONAVIRUS.BE/PUBLIC-HEALTH-PASSENGER-LOCATOR-FORM. За пътуващите с друг вид транспорт, попълването на формуляра е задължително само, ако престоят в Белгия ще бъде повече от 48 часа. В момента се извършва засилен контрол и проверки на границите за попълнен формуляр, като при липса на такъв документ се налагат глоби от 250 евро.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с Консулската ни служба към посолството ни в Брюксел на тел.: +32 2 375 86 50 и дежурен в извънработно време: + 32 473 981 042. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адрес [email protected].
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18724  Ухан - 1 година от налагането на цялостната карантина поради ковид Ухан - 1 година от налагането на цялостната карантина поради ковид  Властите на Хонконг постановиха изолираност на квартал поради ковид Властите на Хонконг постановиха изолираност на квартал поради ковид  Маските от плат са ефикасни и против новите разновидности на ковид, счита СЗО Маските от плат са ефикасни и против новите разновидности на ковид, счита СЗО
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР