От утре, 20 декември се възстановява трамвайното движение по „Граф

...
От утре, 20 декември се възстановява трамвайното движение по „Граф
Коментари Харесай

От утре пускат трамваите по "Графа"

От утре, 20 декември се възстановява трамвайното движение по „ Граф Игнатиев “,съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Улицата, по която ремонтните работи продължават, става първата в София със споделено движение на пешеходци и обществен транспорт. Вече са монтирани новите информационни табла на спирките, които показват движението на трамваите с номера 10, 12 и 18. По цялото трасе на улицата са поставени постоянни и временни ограничители, които указват габаритите на трамвайните мотриси, а водачите на трамваите са инструктирани да се движат по „ Граф Игнатиев “ с повишено внимание и ниска скорост.
Центърът за градска мобилност започва кампания, с която да информира гражданите, че трамваите отново се движат по „ Граф Игнатиев “ и е нужно повече внимание от страна на пешеходците.
Работата по обновяването на трамвайното трасе беше приоритет в ремонтните дейности. Бяха поставени нови 298 т релси, с което се обновиха над 1200 метра от трасето. Металните огради бяха премахнати, за да се улесни достъпа на минувачите до магазините и сградите в района, но ремонтът продължава. Предстои да се завършат площадните пространства, все още се работи и по тротоарните настилки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР