Отпада забраната за износ на медицински кислород, въведена у нас

...
Отпада забраната за износ на медицински кислород, въведена у нас
Коментари Харесай

Проф. Ангелов с нова заповед - отпадна една забрана

Отпада забраната за износ на медицински кислород, въведена у нас в средата на месец декември м.г. Това разпорежда министърът на здравеопазването проф. със своя заповед, издадена днес, 22 януари, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

Припомняме, че забраната беше въведена заради големия брой хоспитализирани пациенти, чието лечение изискваше кислород. През декември бяха закупени 452 кислородни концентратора за болници в страната, за да не се допусне прекъсване в лечението с кислород. Успоредно с това фирмите доставчици на кислород увеличиха броя на оборотните бутилки с кислород.

От началото на 2021 г. намаля броят на пациентите, нуждаещите се от интензивно лечение, изискващо кислород. За последния месец в Министерството на здравеопазването няма постъпили сигнали за проблеми с доставките на кислород.

С пълния текст на Заповед № РД-01-47/22.01.2021 г. може да се запознаете по-долу.




Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18706  Проучване: Половината жители на Северна Македония не желаят да се имунизират Проучване: Половината жители на Северна Македония не желаят да се имунизират  Здравните управляващи в Съединени американски щати позволяват по-голям период сред 2 дози ваксина Здравните управляващи в Съединени американски щати позволяват по-голям период сред 2 дози ваксина  Франция вкарва условие за негативен PCR тест за всички жители на Европейски Съюз Франция вкарва условие за негативен PCR тест за всички жители на Европейски Съюз
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР