Откритият преди седмица триажен кабинет в Дупница търси спешно лекари.

...
Откритият преди седмица триажен кабинет в Дупница търси спешно лекари.
Коментари Харесай

В Дупница търсят лекари, дават по 100 лв. на дежурство

Откритият преди седмица триажен кабинет в Дупница търси спешно лекари. На дежурство общината дава по 100 лева, но достатъчно желаещи медици няма. Затова доброволци се включват, за да помагат на дошлите със съмнения за COVID-19.

Рано тази сутрин д-р Антоанета Брисова идва за поредното дежурство. Тя е кардиолог и в момента е в отпуск, по време на който е решила да помага тук.

12- часово дежурство, при непрекъснат поток от пациенти, натоварено е, споделя тя.

До днес направените безплатни тестове в триажа са 320 - половината са положителни. Липсата на лекари обаче е осезаема. Затова от общината отправиха апел към всички медици на територията на Дупница.

Да бъдат така добри и хуманни да поемат смени в кабинета, това се заплаща, не е без пари, заплащането го поема общината, подчерта зам.-кметът на община Дупница Крум Милев пред Bulgaria ON AIR.

Малко са лекарите като д-р Борисова, които имат готовност да се отзоват. Кабинетът беше открит в събота със заявка през него да минават хора, притеснени за здравето си. Доброволци изпълняват функциите на администратори.

От лекарския съюз в Кюстендил призоваха личните лекари да дават по едно дежурство в месеца, за да се обезпечи работата на кабинета. Дали ще се отзоват медици, ще стане ясно в понеделник. Дотогава дежурствата са осигурени.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14880  Откриха огнище на COVID-19 в старешки дом във Велико Търново Откриха огнище на COVID-19 в старешки дом във Велико Търново  Психиатър предлага да страним от интернет при дълга обществена изолираност Психиатър предлага да страним от интернет при дълга обществена изолираност  Експеримент: Тест за COVID-19 Експеримент: Тест за COVID-19 " разболя " сок от ябълки
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР