От днес започва ваксиниране на заявилите желание медицински служители от

...
От днес започва ваксиниране на заявилите желание медицински служители от
Коментари Харесай

Стартира ваксинирането на медицински служители в област Кърджали

От днес започва ваксиниране на заявилите желание медицински служители от област Кърджали. Това каза директорът на Регионалната зравна инспекция д-р Виктор Кирчев, предаде БТА.

Той уточни, че желаещите в сферата на здравеоопазването от региона до момента са над 500, но на този етап ще бъдат ваксинирани 215, като 15 са лични лекари. Пристигналите вчера ваксини също са над 500, но половината от тях ще бъдат запазени за втория прием на инжектиралите се днес и утре. Тази сутрин те са били раздадени на лечебните заведения в Ардино, Момчилград, Кирково, Кърджали и една част - оставени в самата здравна инспекция.

Д-р Кирчев каза също, че до седмица се очакват още ваксини, предназначени за останалите медицински служители, изявили желание, както и за записалите се от сферата на образованието и служители от социални домове.



По последни данни, техният брой в област Кърджали надхвърля 400, каза още директорът на РЗИ в Кърджали.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18173  Европейски Съюз е подготвен да утвърди до края на януари имунизацията на Европейски Съюз е подготвен да утвърди до края на януари имунизацията на " АстраЗенека "  Япония ще изолира нов вид на COVID-19, с цел да го изследва по-добре Япония ще изолира нов вид на COVID-19, с цел да го изследва по-добре  COVID-19 мутирал 18 пъти в тялото на рускиня COVID-19 мутирал 18 пъти в тялото на рускиня
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР