От днес Латвия вече няма да поставя под 14-дневна карантина

...
От днес Латвия вече няма да поставя под 14-дневна карантина
Коментари Харесай

Латвия свали 14-дневната карантина за България и още 19 държави

От днес Латвия вече няма да поставя под 14-дневна карантина при влизане на нейна територия гражданите на повече от 20 държави, сред които и България, съобщи правителството.

Съседните Естония и Литва вече възприеха подобен подход, припомня Франс прес.

Латвийският премиер Артурс Кришянис Каринш уточни, че изискването за поставяне под 14-дневна карантина няма да важи за гражданите на страни, където има " нисък риск " от разпространение на новия коронавирус.
Справка на официален сайт на правителството показва, че става въпрос за 24 европейски държави, сред които и България. Гражданите на всички останали страни ще трябва да остават под карантина при влизане в Латвия. Мярката остава в сила до ново нареждане.

Държави като Швеция и Великобритания, където предаването на коронавируса се запазва на високо равнище, са изключени от облекчения режим, отбелязва Франс прес.
Освен това границите на Латвия с Русия и Беларус ще останат затворени за хора, но отворени за стоки.

Разпространението на коронавируса в балтийската република на практика е овладяно. Латвийските власти планират да отменят всички ограничения във връзка със заразата на 9 юни, отбелязва Франс прес.
На 15 май Латвия и другите две балтийски републики - Литва и Естония - отвориха границите си за свои граждани, формирайки първата зона за свободно движение в Европа след два месеца на рестрикции.

В страната с население от 1,9 милиона души са установени 1071 заразени с коронавируса, 24 от които са починали.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8821 Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8821  Китай е записал единствено един нов случай на заразяване с ковид Китай е записал единствено един нов случай на заразяване с ковид  Над 377 000 умряли от ковид по света Над 377 000 умряли от ковид по света  Във Франция проработи приложението за следене на контактите на инфектирани с COVID-19 Във Франция проработи приложението за следене на контактите на инфектирани с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР