Около половин милион души само от Ирак, Афганистан и Пакистан

...
Около половин милион души само от Ирак, Афганистан и Пакистан
Коментари Харесай

Половин милион души станаха жертва на „войната срещу тероризма“, водена от САЩ

Около половин милион души само от Ирак, Афганистан и Пакистан са станали жертва на „ войната срещу тероризма “, която Съединените щати започнаха след терористичните атаки от 11 септември 2001 година. Според изследване на Института за международни изследвания „ Уотсън “ към университета „ Браун “ загиналите са между 480 000 и 507 000, но по всяка вероятност реалният брой на жертвите е много по-висок, уточнява в. Монитор.

Сензационна СНИМКА: Терорист от 11 септември се усмихва при депортацията си

В изследването се отбелязва, че става въпрос за увеличение от 110 000 души в сравнение с последното подобно проучване от август 2016 година.

„ Въпреки, че войната срещу тероризма вече бива пренебрегвана от американската общественост, медии и власти, то нарастващият брой на жертвите е сигнал, че тя далеч не е приключила; тази война остава интензивна “, пише в публикуваното изследване.

Проучването включва информация за броя на загиналите бунтовници, местна полиция и сили за сигурност, цивилни граждани, американски и съюзнически военнослужещи.

Авторът на изследването Нета Крауфорд подчерта, че много от обявените от САЩ за бунтовници са били всъщност цивилни граждани.

„ Може никога да не узнаем точния брой на преките жертви в тези войни “, отбелязва Крауфорд.

Докладът регистрира между 182 272 и 204 575 цивилни жертви в Ирак, 38 480 в Афганистан и 23 372 в Пакистан.

Близо 7000 американски войници са загинали в Ирак и Афганистан.

Тези числа не включват непреките жертви на т.нар. „ война срещу тероризма “, включително загиналите заради унищожена инфраструктура или болести.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР